Több mint félmillió forint gyűlt össze jótékony célra a KDNP családi napján


2015-06-01 16:06:17  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Több mint félmillió forint gyűlt össze jótékony célra a KDNP családi napján  főképe
Jó idő, rockzene, szórakoztató programok a gyerekeknek, felhőtlen kikapcsolódás anyunak, sörsátor apunak – címszavakban így lehetne összefoglalni a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) pápai szervezete által a Malom-tónál rendezett nagysikerű jótékonysági családi napot.
– Gratulálok önöknek, hogy ellátogattak ide, és nem csak azért tették így, hogy a szép időt és a jó zenét élvezzék, hanem mindezzel kifejezzék szolidaritásukat azon embertársaink irányába, akik Kárpátalján a mindennapi élet súlyos nehézségeivel küzdenek – utalt köszöntőjében az esemény karitatív céljára, vagyis a kárpátaljai magyarok megsegítésére Surján László, a KDNP tiszteletbeli elnöke. Mint mondta, a politikai szervezetek számára rendkívül fontos, hogy az irodai munkán túl is megmutassák magukat. – Fontos, hogy közösségben legyünk és barátsággal tudjunk egymás szemébe nézni. Ki kell törni abból a ketrecből, amibe a közélet saját magát beszorította. Nem hiszem, hogy csak pártirodákban lehet az ország dolgát előre vinni – hangsúlyozta. Surján László megjegyezte: mindenkinek, aki közéleti munkát végez, a nemzet javát kell szem előtt tartania.
A KDNP tiszteletbeli elnöke kérdésünkre úgy fogalmazott, nagyon örül neki, hogy a párt pápai szervezete a sok viszontagság és az újraszerveződés után egyértelműen pozitív útra lépett. – A Kereszténydemokrata Néppárt nemzetközi viszonylatban is egy érdekes struktúrává alakult 2002 óta. A Fidesszel karöltve létrehozott egy olyan szövetséget, amely megoldja a keresztény demokrácia nagyon sok országban kitapintható problémáját – húzta alá Surján László. – A KDNP nem veszíti el a hatékonyságát azért, mert világnézeti pártnak definiálja magát. A szövetség pedig nem veszíti el a világnézeti elkötelezettségét, mert amennyiben úgymond nagyon elszaladna a ló, akkor elvesztené a szövetséges partnerét. Ez a szövetség most egy páratlan sikersorozat után van – nyilatkozta hírportálunknak a kereszténydemokrata politikus.
A családi nap változatos programkínálata minden korosztály számára élvezetes kikapcsolódási lehetőséget biztosított. A jó hangulatot a délután során fellépő zenekarok tovább fokozták: színpadra lépett a Stage Door, a Theatrica, a Főnix, valamint az É.D.Á.SZ. együttes. Az eseményre váltott jegyekből, illetve a helyszíni adományokból összesen 532 ezer forint gyűlt össze, amit teljes egészében a kárpátaljai magyarok támogatásra fordítanak majd.

Képek:


Címkék: KDNP | családi nap
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!