Baróti látogatás a Weöresben


2015-05-31 12:48:31  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Baróti látogatás a Weöresben főképe
A pápai Weöres Sándor Általános Iskola és a baróti Gaál Mózes Általános Iskola között 1990 óta sikeresen működik a testvériskolai kapcsolat. Épp 25 esztendővel ezelőtt a személyes ismeretségből alakult ki az együttműködés, ennek keretében nyári táborokat, baróti táborozásokat, szakmai napokat és az iskolák által szervezett közös sportversenyeket rendeznek. Erre utóbbira láthattunk példát a Weöres iskola tornatermében, ahol a házigazdák Pápakovácsi és az Erkel mellett Barótot is vendégül látták. Horváth Attila, a Weöres igazgatója elmondta, máig gyümölcsöző az iskola első testvériskolai kapcsolata, az erdélyiek szívesen jönnek Pápára, és a pápai diákok is szívesen utaznak Kovászna megyébe.
- A tornát megelőző napon egy rövid kis ünnepséggel emlékeztünk meg a 25 évvel ezelőtt indult kapcsolatról, melyet egy labdarúgó teremtornával pecsételünk meg. Szeretnénk, ha a vendégeink jól éreznék magukat, épp ezért a sport mellett finom ételekkel is igyekszünk kedveskedni a hozzánk érkezőnknek, a kemencében kenyérlángost sütöttünk, a bográcsban már fő a gulyás, a délután folyamán a fogadócsaládokkal szabad programokon vesznek részt a gyerekek, kirándulnak és megtekintik a Lombard Pápa utolsó NB I-es mérkőzését is.
Máté Sándor Zoltán, a baróti testvériskola igazgatóhelyettesétől megtudtuk, szívesen fogadnak minden meghívást és mindig örömmel jönnek Pápára, nemcsak a Weöres iskolába, hanem az év eleji Pápa Kupára is. A kupával kapcsolatban azt mondta, kiegyenlített mérkőzéseket játszottak, elégedett volt tanítványaival, az eredmény ugyanakkor másodlagos, a lényeg, hogy baráti közegben mozoghassanak egy jót és ismét maradandó élményekkel utazhassanak haza.
A tornát Pápakovácsi nyerte Barót, a Weöres és az Erkel előtt. A gólkirály Mogyorósi Martin (Weöres) lett, a legjobb kapusnak Koncz Benedeket (Pápakovácsi) választották, a legjobb játékosnak pedig Zsombori Zsoltot (Barót) látták.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!