Új játszótér Kéttornyúlakon


2015-05-31 10:58:05  | cikk: HuHa  | 


Új játszótér Kéttornyúlakon főképe
Az Eszterházy Ferenc terv keretében új játszótér épült a kéttornyúlaki gyermekek számára a sporttelep melletti területen. Kéttornyúlakon már korábban is volt játszótér, ennek állapota azonban erősen leromlott, a játékok nem feleltek meg a mai elvárásoknak. A gyermekbirodalom léte lakossági elvárás volt, a város részönkormányzati képviselői megvizsgálták a lehetőségét a régi játszótér felújításának vagy új létesítésének, végül ez utóbbi mellett döntöttek és a sporttelep mellett alakították ki a játszóteret. Az új helyszínt több érv is alátámasztotta, egyrészt az, hogy a sporttelep a gyermekeknek is lehetőséget nyújt a focizásra, szaladgálásra, így praktikus volt ennek közelébe elhelyezni a másféle játékra alkalmas játszóteret, másrészt pedig a sporttelephez múlt évben korszerű vizesblokkot építettek, ami a játszóteret használók számára is könnyen elérhetővé vált.

Az új játszótér kialakítása a múlt évben kezdődött meg, tegnap pedig a gyermeknapi program részeként birtokba is vehették a kicsik. A kerítéssel körbevett területet Unger Tamás alpolgármester és Máté István, a részönkormányzat vezetője adta át gyermekek, szülők és nagyülők jelenlétében.
-A beruházás az Eszterházy Ferenc terv keretében, közel ötmillió forintból valósult meg – tájékoztatott Unger Tamás az átadáson. Mint mondta, elsőként a terület rendezését kellett megoldani, aztán a játékok telepítéséről gondoskodni. Ezek a játékok mind megfelelnek az eu-s előírásoknak, biztonságosak, alattuk ütéscsillapító homokréteget alakítottak ki az estleges balesetek elkerülésére, nagyobb területen pedig gyepszőnyeggel oldották meg a füvesítést. A játszótérre fedett pihenőpadot is építettek a szülők, kísérők számára és az egészet bekerítették a terület biztonsága érdekében.
Máté István érdeklődésünkre elmondta, arra törekedtek, hogy minden korosztály számára legyenek játékok a játszótéren, így hinta, csúszda, rugós játék, libikóka, mászóka, homokozó egyaránt helyet kapott a gyermekbirodalomban.  A részönkormányzat vezetője jó játékot kívánt kicsiknek és nagyobbacskáknak egyaránt és arra kért mindenkit, vigyázzanak a játszótér rendjére, a játékok állapotára.

A játszóteret Unger Tamás adta át a kéttornyúlakiaknak, a kapu kinyitását követően pedig a gyermekek örömmel vették birtokba a játékokat. Egy óvodás kislány édesanyjával sorra járta a rugós játékokat, de mint a kis Luca elmesélte, igazi kedvence a hinta. Anyukája, Cseke Lajosné úgy fogalmazott, nagyon örülnek az új játszótérnek és biztosan sokszor kijönnek majd ide kislányával.

A kéttornyúlaki játszótér átadása a gyermeknapi program keretében zajlott, a falu apróságait légvár és egyéb játéklehetőség várta, a részönkormányzati képviselők és a falu lelkes felnőttjei pedig egy kis vendéglátással is készültek a programra.

Máté Istvántól megtudtuk, a játszótér kialakítása az Eszterházy Ferenc Terv Kéttornyúlaki részprogramjának első beruházása volt, a továbbiakban a Pápai út járdájának felújítását, komfortos autóbuszvárók megépítését tervezik sok minden más mellett, melyek a lakossági konzultáción felvetődtek. A tervek megvalósításának időbeli ütemezését a város önkormányzatának anyagi lehetőségei függvényében határozzák meg, hiszen ezek a fejlesztések az önkormányzat saját finanszírozásában valósulnak meg, az Eszterházy Ferenc Terv pedig ötéves időtartamra szól.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!