Táncok, jelenetek és dalok - színes műsorszámok a Munkácsy kulturális bemutatóján


2015-05-31 09:40:58  | cikk: Babos Petra  | 


Táncok, jelenetek és dalok - színes műsorszámok a Munkácsy kulturális bemutatóján főképe
A Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola kétévente szervezi meg a kulturális bemutatót, melyen szinte minden osztály képviselteti magát.
A rendezvény elején Megyeriné Borsó Éva igazgatónő köszöntötte a szép számban megjelenteket. Mint mondta, több évtizedes hagyománya van annak, hogy az iskola a tanév végére nagyszabású kulturális bemutatót szervez.
- Valljuk, hogy a formálódó gyermeki személyiséget elsősorban a többi ember támogató elismerése, elfogadása és szeretete alakítja. Iskolánk tanulói, tanítói, tanárai már hetek óta azon fáradoznak, hogy olyan produkciókat mutassanak be, amelyek megcsillantják fellépő gyermekeink tehetségét, kitartó munkáját és a felkészítők segítő támogatását. Műsorunk összeállításánál meghatározó szempont volt, hogy minél több tanítványunk bizonyítsa, tehetséges valamiben - mondta az igazgatónő.
A gálán szereplő gyerekek azért léptek fel, hogy örömet szerezzenek szüleiknek, nagyszüleiknek, s tanáraiknak is. A belépőjegyek megvásárlásával az iskola alapítványát támogathatták.
A programban szerepet kapott a tánc, a zene és több különböző jelenet is. Fellépett a Munkácsy Zenestúdió és az alsós néptánc szakkör is, de csengettyűztek, zumbáztak, énekeltek, furulyáztak és eljárták a kéményseprők táncát is a jókedvű diákok.
A bemutató népszerűségét bizonyította, hogy két, teltházas előadásban mutatták be az érdeklődőknek a két órás műsort. Az összeállítást a közönség vastapssal díjazta.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!