Alkotó Kisközösségek Kiállítása


2015-05-20 23:09:59  | cikk: pt  | 


Alkotó Kisközösségek Kiállítása főképe
– Fontos szerepe van értékeink gazdagításában a szakmai és kulturális szervezeteknek, a hagyományőrző csoportoknak, a könyv- és lapkiadásnak. Kultúránk dokumentálása, megőrzése, élő hagyománnyá tétele a jövőnk záloga – hangsúlyozta köszöntőjében az Alkotó Kisközösségek Kiállítását megnyitó dr. Hermann István, a Jókai Mór Városi Könyvtár igazgatója.
A tárlatnak otthont adó Jókai Mór Művelődési és Szabadidőközpont színházépületében kilenc helyi kisközösség mutatkozik be, melyek kultúrateremtő hatására Hermann István kiemelten felhívta a látogatók figyelmét. Mint mondta, a kultúra az összetartozást, az egyéni és közösségi értékek megújító, megtartó erejét képviseli.
A kiállítás rendkívül sokszínű képet fest a kisközösségek tevékenységéről. Az érdeklődők megtekinthetik a 12-es Színkör festményeit, valamint az Ifjúsági Képzőművész Kör alkotásait. Izgalmas tárlatot állított össze az Éremgyűjtők Köre és a Felnőtt Bélyeggyűjtő Szakkör is, a Tűsarok Foltvarró Klub, valamint a Sámán Makett Klub tagjai pedig lenyűgöző kézügyességükről tetsznek ismételten tanúbizonyságot. Emellett a JMSZK Kertbarát Népfőiskola, a Bakancsos Természetjárók Köre és a Várostörténeti Honismereti Kör tevékeny mindennapjaiba nyerhetnek betekintést a látogatók.
A megnyitót követően Bognárné Novák Ilona, a JMSZK megbízott intézményvezetője megbeszélésre invitálta a kisközösségek vezetőit, melynek keretein belül jövőbeli terveiket, célkitűzéseiket is megoszthatták egymással.
A kiállítás június 7-ig tekinthető meg.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!