Vereséggel zárult a Lombard éra


2015-05-30 20:59:20  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: nso.hu  | 


Vereséggel zárult a Lombard éra főképe
A 2014/2015-ös bajnokságtól - és ki tudja mennyi időre az élvonaltól - a Bozsik Stadionban búcsúzott a Lombard Pápa együttese. Az OTP Bank Liga záró fordulójában a mieink tét nélkül léptek pályára, a hazaiaknak azonban a kiesés elkerülése szempontjából még volt izgulnivalója, hiszen a biztos bennmaradás érdekében legalább egy pontra szükségük volt. A vendégeknél Zulevs, Völgyi, Seye, Elouge, Waltner, Popin és Pongrácz is hiányzott a keretből, ahogy azt pedig már korábban jeleztük, a pápaiak kezdőcsapata ezúttal nem Szűcs Lajossal kezdődött, a távozó portás helyét Horváth Gábor vette át, a fiatal kapus előtt a Jagodics, Csizmadia, Nagy T., Juhász - Csilus, Sluka, Stieber, Király, Frizoni – Vankó csapat sorakozott fel. 800 néző volt kíváncsi a párharcra, melyen a 10. percben Godoy szerzett labdát, majd kiválóan indította Holendert, aki jobb oldalról a túlsó sarok mellé lőtt. Két perccel később Youla gurított középre, King azonban hét méterről a jobb sarok mellé helyezett. Egy perccel később Vankó beadásáról Juhász maradt le, a labda jobb alsó sarok mellett hagyta el a játékteret. A 22. percben megfogyatkoztak a hazaiak, miután Elez lerántotta a gólhelyzetben kilépő Király Botondot, a megítélt szabadrúgást Csizmadia lőtte mellé. A 26. percben az emberhátrányban lévő Honvéd jutott büntetőhöz, egy szöglet utáni visszatett labdánál Nagy Tamás Ignjatovicsot könyökölte le. A tizenegyes mögé Youla állt, akinek középre tartó lövését Horváth Gábor védeni tudta, az első félidőben más említésre méltó esemény nem történt. Fordulás után négy perc kellett a Honvéd vezető találatához, Hidi szabadrúgását Jagodics kis híján a bal alsóba juttatta, de Horváth védeni tudott, a kipattanót Baráth a kapufára sarkazta, ezután Ignjatovic eszmél a leghamarabb, aki a játékszert a kapu közepébe vágta 1-0. Az 51. percben Holender kísérleténél mutatott be bravúrt Horváth, majd a 61. percben ismét villant a piros, ezúttal a vendég oldalon: a tizenhatos környékén Csilus sodorta el Holendert, amiért a pápai játékos idő előtt mehetett zuhanyozni. A pontrúgást Holender milliméterekkel tekerte a bal alsó mellé. Húsz perccel a lefújás előtt eldőlt a három pont sorsa, Hidi szabadrúgását Baráth csúsztatta középre, Youla pedig becsúszva ballal a kapu közepébe lőtt 2–0, a találat szépséghibája, hogy a gólszerző lesen tartózkodott…A 80. percben hatalmas hazai lehetőség maradt ki, Youla cselezte ki az ötösön Jagodicsot és Horváthot is, majd öt méterről az üres kapu mellé lőtt, mert a visszafutó Csizmadia megzavarta. Ezzel lezárult a záró mérkőzés érdemi része, a Lombard Pápa vereséggel, de emelt fővel búcsúzott az élvonaltól.

Budapest Honvéd - Lombard Pápa 2-0 (0-0) Gsz.: Ignjatovic, Youla

Kovács László: Minden elismerésem a játékosaimé, mert végig tisztességgel és becsülettel tették a dolgukat, holott a tavasz rémálom volt mindannyiunk számára, a futballisták, mivel már az albérletüket sem tudták fizetni, hol itt laktak, hol ott. Ez sajnos érződött az edzéseken és a meccseken is, főleg azok után, hogy kiderült, nem kapjuk meg a licencet. Tizennyolc évet töltöttem a Lombardnál, de most egy csodálatos korszak lezárul az életemben, és sajnos úgy fest, a csapat is eltűnik a süllyesztőben. (nso.hu)

Marco Rossi: Nehéz meccs volt. Jobban mondva, azzá tettük a kiállítás után. Ez a kilencven perc az egész év hű tükörképe volt, de a lényeg, hogy nyertünk és bent maradtunk. Négy nappal azután, hogy a téli szünetben átvettem a Honvédot, játszottunk a Vasas ellen egy felkészülési mérkőzést. A meccs után haza akartam utazni Olaszországba, volt egy jó olasz ajánlatom is, de a szívemre hallgattam. Köszönöm mindenkinek, aki az elmúlt hónapokban segítette a munkámat. Hogy a jövőm hogy alakul, még nem tudom, de ha esetleg elmegyek, az biztos, hogy egy szurkolóval többje lesz a Honvédnak. (nso.hu)

Budapest Honvéd: Kemenes (’85 Horváth) - Botka, Ignjatovic, Elez, Baráth - Nagy G., King, Hidi, Godoy – Holender (’74 Göblyös), Youla

Lombard Pápa: Horváth G. - Jagodics, Csizmadia, Nagy T. (’46 Randjelovic), Juhász - Csilus, Sluka, Stieber, Király (’65 Schmid), Frizoni (’64 Gál)– Vankó

A bajnokságban a Lombard Pápa mérlege négy győzelem, hét döntetlen, 19 vereség lett, a mieink 14 gólt lőttek és 57-et kaptak. A pápaiak mellett a Dunaújváros együttese búcsúzik az élvonaltól, de a licencproblémák miatt a Nyíregyháza, a Pécs és a Kecskemét sem lesz tagja a jövő évi pontvadászatnak, a Győri ETO pedig az NB III-ban indul.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!