Vízvezeték épül az ivóvízminőség javításáért


2015-05-30 01:17:51  | cikk: pt  | fotó: Szili Ágnes  | 


Vízvezeték épül az ivóvízminőség javításáért főképe
Az öt Marcal-menti település (Kemeneshőgyész, Magyargencs, Marcalgergelyi, Szergény, Vinár) ivóvízminőségének javítására épülő távvezeték Pápa belterületén is áthalad több utcát érintve. A nagyszabású beruházás jelenlegi állásáról sajtótájékoztatón számoltak be a projekt résztvevői.
Mint ismert, Kemeneshőgyész, Magyargencs, Marcalgergelyi, Szergény és Vinár községek 2011-ben társulási szerződést kötöttek, hogy az előírásoknak nem megfelelő ivóvizük helyett jó minőségű vízzel tudják ellátni lakosságukat. Egy sikeres uniós pályázatnak, illetve az azon elnyert több mint 560 millió forintnak köszönhetően épül a 28 kilométer hosszú távvezeték, mely a tapolcafői vizet elvezeti a Marcal-menti falvakba.
Lukács Endre, a Pápai Vízmű Zrt. vezérigazgatója elmondta: a kiváló minőségű tapolcafői karsztvizet szállító vezeték Pápa belterületén is áthalad több utcát érintve. Hozzáfűzte, nagyobb munkálatok a Határ utcában, a Szövetkezet utcában, valamint az Erkel Ferenc utcai csomópontnál lesznek. – Azokban az utcákban, ahol már egyébként is megértek a cserére a vízvezetékek, ott előrehoztuk a fejlesztéseket. Ezzel a munkával párhuzamosan szeretnénk kicserélni a régi vezetékeket – jegyezte meg Lukács Endre.
Vörös Lászlótól, a kivitelezést végző cég vezérigazgatójától megtudtuk, a munkákat az idei év februárjának végén kezdték el a külterületeken. – A külterületi vezetékek gyakorlatilag majdnem teljes hosszában megépültek. Most a belterületi szakaszoknál tartunk – tájékoztatott Vörös László. Kiemelte, a kivitelezést igyekeznek úgy megoldani, hogy minden utca folyamatosan használható legyen. Az építkezés idejéről szórólapokon tájékoztatják a lakosságot, a munkálatok után pedig helyreállítják az útszakaszokat és a zöld területeket is.
Boros Tamás, a beruházás megvalósítására sikeresen pályázó Marcal-Menti Ivóvízminőség Javító Önkormányzati Társulás elnöke rámutatott, az öt település ivóvízének néhány kémiai összetevője nem minden esetben felel meg a szigorú ivóvíz-minőségi előírásoknak, ezért különösen fontos a távvezeték kiépítése. Az ivóvízminőséget javító projekt befejezése 2015. szeptember végén várható.

Képek:


Címkék: ivóvíz | távvezeték
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!