Süle Zsolt törvénysértésre bíztat – Unger Tamás reagált a jobbikos politikus stadionrekonstrukciós elképzeléseire


2015-05-29 21:24:13  | cikk: HuHa  | 


Süle Zsolt törvénysértésre bíztat – Unger Tamás reagált a jobbikos politikus stadionrekonstrukciós elképzeléseire főképe
A Jobbik önkormányzati képviselője olyan nyilatkozatot tett a stadionrekonstrukcióra kapott forrás egyéb célú felhasználására, mely alkalmas a közvélemény félrevezetésére, és akár tudatlanságból, akár tájékozatlanságból vagy szándékos félrevezetési szándékból tette, megengedhetetlen és felháborító – mondta mai sajtótájékoztatóján Unger Tamás alpolgármester, aki Süle Zsolt május 15-ei sajtótájékoztatójára reagált.

Tekintettel arra, hogy a Jobbik a Pápa-ma hírportált kitiltotta sajtónyilvános eseményeiről, más hírforrásokból értesültünk Süle Zsolt elképzeléseiről a stadionrekonstrukcióra kapott támogatással kapcsolatban. A Pápa Városi Televízióban megjelent tudósítás szerint a képviselő elnagyoltnak, pénzpocsékolónak és olyan beruházásnak nevezte, amelyre egyáltalán nincs szükség. Meglátása szerint az összeg csupán 20 százalékát kellene a létesítményre fordítani, a többi pénzt pedig más sportágakra, az egészségügyre vagy az utak rendbetételére költené.
-Azzal a javaslattal fordulunk a pápai képviselő-testület felé, a pápai polgármester úr felé illetve a város országgyűlési képviselője, dr. Kovács Zoltán felé,  hogy ezt a stadionrekonstrukciós programot, ami a Perutz stadionra elindult, ezt részben függesszük fel – hangzott el a tudósításban Süle Zsolt szájából. Hasonlóan fogalmazott az InfoPápa internetes lap is a sajtótájékoztatóról szóló beszámolójában.

Unger Tamás alpolgármester ma reagált a jobbikos képviselő szavaira. Mint mondta, ez a forrás olyan célzott támogatás, melyet az önkormányzat csak adott célra használhat fel, hiszen ez a pénz a Magyar Labdarúgó Szövetség által koordinált, kormányhatározatban lefektetett fejlesztési keret része. A pénz kizárólag labdarúgó stadionok felújítására és bővítésére költhető, az adott keretösszegű programon belüli szakmai tartalom megváltoztatásáról kizárólag a Szövetség rendelkezik jogkörrel.
-Süle Zsoltnak, mint képviselőnek ezt tudnia kell, vagy kellene, ha mást állít, téved, csúsztat vagy szándékosan félrevezet – hangsúlyozta az alpolgármester, kiemelve – ez a forrás csak erre a célra költhető el, más célra történő felhasználása jogszabály-sértést jelent, aki pedig erre buzdít, felbújt, az törvénysértésre bíztat, ami ellentétes a képviselői esküvel, mely szerint a jogszabályokat megtartom és másokkal is megtartatom. Lehet, hogy ez a Jobbik gondolkodásába belefér, Pápa Város Önkormányzatáéba azonban nem.

Az alpolgármester emlékeztetett, a program célja, hogy olyan európai vagy azok színvonalát közelítő stadionok épüljenek, melyek alkalmasak akár nemzetközi tornák lebonyolítására is. Aki ez ellen kampányol, az azért kampányol, hogy a város egy nem saját költségén, tulajdonképpen térítésmentesen végrehajtott komplex sportfejlesztéstől essen el.
-Ez is ellentétes a képviselői esküvel, mely kimondja, hogy a képviselő a tisztségéből eredő feladatait a település fejlődésének előmozdítása érdekében lelkiismeretesen teljesítse. 

Hozzátette, a város képviselő-testülete tegnap tárgyalta a 2015. évi költségvetés módosítási indítványát, ám Süle Zsolt javaslatai ellenére semmilyen közvetlen felhívással nem élt a testület felé.
-Nyilván tisztában volt vele, hogy ez az összeg nem szabadon felhasználható, ellentétben azzal, amit a sajtótájékoztatóján sugallt, félrevezetve a pápaiakat – mondta. Az alpolgármester a sajtóeseményt azzal a kérdéssel zárta, a jobbikos képviselő miért a saját városa ellen kampányol, miért próbálja szándékosan félrevezetni a pápaiakat és olyan felvetéseket tenni, amelyek hamis tényeken alapulnak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!