Színes programok a közgázos diáknapon


2015-05-29 20:19:26  | cikk: Babos Petra  | 


Színes programok a közgázos diáknapon főképe
A Pápai Gazdasági Szakközépiskola és Kollégium minden év májusában megszervezi  diáknapját. Ilyenkor egész délelőtt változatos és színes programok szórakoztatják a népes diáksereget. Idén sem történt ez másként, hiszen ma is sportversenyekkel és egyéb vidám feladatokkal várták a tanulókat.

  A rendezvény nyitányaként a Rebel-Lion Tánc-Sport Egyesület táncosai tartottak fergeteges bemutatót, majd számítógépes ügyességi játék, kép felismerés, szövegértés és műveltségi teszt megoldása volt a diákok feladata, de a műkörömépítés rejtelmeibe is betekintést nyerhettek, valamint láthattak thai box bemutatót a Koko Gym Küzdősport Egyesület jóvoltából. Az egyik legnépszerűbb programnak a férfi lábszépségverseny bizonyult. Erre hét fiú nevezett be. Szintén sokakat megmosolyogtatott az élőkép, ahol megadott művekből kellett egy-egy jelenetet kiragadni. Így életre kelt többek között Móricz Zsigmond művéből Kis János, Petőfi János vitéze, az Édes Anna, de az istenek gyűlésére vagy az ókori Egyiptomba is bepillanthatott a diáksereg.
Az udvaron foci és kézilabda mérkőzések, valamint ügyességi játékok zajlottak az osztályok között, de ping-pong és közös torna is várt a mozogni vágyókra. Egy időre kézműves műhellyé alakult az ebédlő, ahol a kreatív és ügyes kezű tanulók dekorációkat készíthettek Nyulasi József fafaragó művész és Vargáné Hári Rita tanárnő irányításával.
A diáknap elmaradhatatlan része a kötélhúzó verseny, amellyel az idei program is zárult.
A rendezvényt a 11. évfolyamosok szervezték Stankovics Marianna és Bálint Jenő osztályfőnökök közreműködésével.
Az eredményhirdetés a jövő hét közepén lesz.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!