Falfestmények díszítik az Immánuel Közösségi Ház gyermekszobáját


2015-05-28 21:26:21  | cikk: Babos Petra  | 


Falfestmények díszítik az Immánuel Közösségi Ház gyermekszobáját főképe
Könyves Bori kedves falfestményei színesítik az Immánuel Közösségi Ház gyermek játszószobáját. A jó hangulatot árasztó helyiséget ma adták át a gyerekeknek.

Könyves Bori a Pápai Munkácsy Mihály Általános Iskolában kezdte tanulmányait, majd a győri Kovács Margit Iparművészeti Szakközépiskolában érettségizett tűzzománc készítő osztályban. Ezt követően a pécsi iskola művészeti karán, festőművész szakon végzett. Jelenleg a Budapesti Képzőművészeti Egyetem tanár szakán, képzőművészeti mesterképzést tanul.
Bori elmondása szerint, nagyon jó érzés látni a festményeit, aminek az apróságok örülnek. Nagyon szeret festeni, különösen a gyermekrajzokat kedveli, hiszen a gyerekeknek mindig öröm alkotni.
A falfestmények egyúttal tanítanak is, hiszen Bibliai jelenteket ábrázolnak a teremtéstől egészen a paradicsomi életig. Megjelenik az özönvíz és Dániel az oroszlánok között.
A képek Kállai-Nagy Krisztina illusztrációinak az inspirációja alapján készültek.

Könyves Borinak régi, jó kapcsolta van a református egyházzal, így ifj.Márkus Mihály megkeresésére készítette a fiatal művésznő a festményeket. A lelkipásztor köszönetét fejezte ki a művésznőnek, aki örömmel vette a felkérést. Mindketten remélik, a szoba inspiratív lesz, ami által a gyerekeknek öröm lesz ott tartózkodni.
Márkus Mihály elmondta, fontos, hogy a gyermek játszószoba figurálisan színes és vidám legyen, s külön boldogság, hogy Bibliai jeleneteket láthatnak rajta. Kerpel Péter a helyiség átadója kapcsán kiemelte, a képek játékosan megfestett alkotások, amelyekre jó ránézni. A mai avatón a közösségi házban működő Baba-Mama Kör tagjai is jelen voltak, akik nagy örömmel vették birtokukba ezt a hangulatos, vidám és színes helyiséget. A gyerekek szinte szájtátva szemlélték az egyes falrészleteket.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!