Bognár Dávid a diákkirály a Weöresben


2015-05-28 21:21:41  | cikk: Babos Petra  | 


Bognár Dávid a diákkirály a Weöresben főképe
A Pápai Weöres Sándor Általános Iskolában már 19 éve hagyomány, hogy tavasszal, a Weöres-hét keretein belül megválasztják a nyolcadik osztályosok közül a diákkirályt. A két ballagó osztály egy-egy fiút delegált, akik az osztállyal együtt egy hétig kampányoltnak. Plakátokat helyeztek az iskola bejáratához és a folyosóra, beszédet mondtak és különböző vetélkedőket, vidám programokat szerveztek.

Horváthné Árvai Mária szervező kérdésünkre elmondta, a diákkirály választás hasonlóan működik, mint az országos választás. Vannak jelöltek, akik kampányolnak, majd a népes diáksereg szavaz a számára legszimpatikusabb jelöltre. Egy bizottság, amelyben diák, tanár és szülő is helyet foglal, végigkíséri a kampányidőszakot. Ők pontozzák a jelöltet, majd titkos szavazással dől el a király személye. 

A jelöltnek nagyon sok kritériumnak meg kell felelnie, például jó magaviseletűnek kell lennie, a tanulmányi eredménye is jó kell, hogy legyen, vagyis mutasson példát a többieknek. Emellett az osztályok is sokat dolgoztak egész héten, a kampány időszakában.
A ma délelőtti jó hangulatú program végén összesítették a szavazatokat.  A verseny nagyon szoros volt a 8. a osztályos Bognár Dávid és a b osztályos Tóth Bence között. A korona végül Bognár Dávid fejére került, s aki év végéig birtokolhatja ezt a címet.
-Sokat kampányoltunk az osztállyal közösen. Ez nemcsak az én győzelmem, hanem a 8. a osztályé is. Köszönök nekik minden támogatást, s a többi diáktársamnak is, akik rám szavaztak – mondta a diákkirály.

A Weöres-hét holnap zárul, délelőtt drámás foglalkozások várják a tanulókat, délután pedig a színjátszó csoportok mutatkoznak be, valamint átadják a Weöres Sándor emlékplakettet.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!