Személyi ügyek, beszámolók, rendeletmódosítások a testületi ülésen


2015-05-28 16:18:02  | cikk: HuHa  | 


Személyi ügyek, beszámolók, rendeletmódosítások a testületi ülésen főképe
Több személyi döntés és beszámoló elfogadása szerepelt Pápa Város Önkormányzata Képviselő-testületének mai ülésének napirendjei között.

A városatyák döntöttek a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ vezetői állásának betöltésére kiírt pályázatról. Az intézményvezetői posztra hárman nyújtottak be pályázatot: Kocsis Gyula, Nagyné Hajdú Györgyi és Tari Tibor. A beérkezett anyagok véleményezését végző szakmai bizottságban a humánerőforrás bizottság tagjai, a Magyar Népművelők Egyesületének és a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezetének képviselői vettek részt. A bizottság egyik pályázó támogatását sem javasolta és a képviselő-testület tagjai sem támogatták megfelelő arányban a pályázókat, így a JMSZK intézményvezetői állásra újabb pályázatot ír ki a város. Rádi Róbertet viszont egyhangú – 14 igenes – szavazattal megválasztották a 100 százalék önkormányzati tulajdonban lévő Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetőjévé, így a megnövekedett feladatokat ellátó cégnek június 1-jétől Rádi Róbert lesz a vezetője.

Az ülésen tárgyalták és elfogadták a város 2014. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló és a 2014. évi ellenőrzési tapasztalatokról szóló rendelet-tervezetét. Az előbbi kapcsán elhangzott, a város hitelfelvétel nélkül tudta biztosítani működését, a helyi adóbevételek a tervezettnél többet hoztak a büdzsébe, az ingatlanértékesítésből viszont kevesebb pénz folyt be a vártnál. Az intézmények jól gazdálkodtak, a működési költségek a tervezett alatt maradtak, ugyanakkor a múlt évre tervezett fejlesztéseknek csupán a felét sikerült megvalósítani.

A képviselők több rendeletmódosítási-tervezetet is elfogadtak az ülésen, így döntöttek a 2015. évi költségvetés módosításáról, az önkormányzat és a polgármesteri hivatal SZMSZ-ének, valamint a pénzbeli és természetben nyújtott szociális és rászorultsági ellátásokról szóló rendelet módosításáról. Új rendeletet fogadtak el a helyi közművelődésről, melynek feladata az önkormányzat helyi közművelődés terén megfogalmazott stratégiai céljainak rögzítése, az ehhez tartozó eszközrendszer, szervezeti és intézményi struktúra megnevezése, majd döntöttek a közterületek nemzeti ünnepeken való fellobogózásáról.

Zárt ülésen hallgatták meg és fogadták el az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok és az önkormányzati többségi tulajdonú gazdasági társaságok 2014. évi beszámolóját, előbbihez a Pápai Platán Nonprofit Kft. és a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. tartozik, az utóbbiban pedig a Pápai Hús 1913 Kft. és a Pápai Szeletelt és Darabolt hústermékeket Csomagoló Kft. múlt esztendejét ismerték meg a képviselők.

A képviselők elfogadták a Veszprém Megyei Kormányhivatal Pápai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának tájékoztatóját a munkaerő-piaci helyzet és a foglalkoztatás helyi alakulásáról. Mint elhangzott, 2015 áprilisában 905 fő regisztrált álláskeresőt tartott nyilván a foglalkoztatási osztály, az álláskeresők 44 százaléka 8 osztályt vagy annál kevesebbet végzett, az ő képzésükre, fejlesztésükre több tanfolyam is indult és indul, figyelembe véve a helyi munkaerőpiac igényeit.

A város közbiztonságának helyzetéről és a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről a Pápai Rendőrkapitányság tájékoztatóját vitatták meg az ülésen. Dr. Töreki Sándor megyei rendőr-főkapitány és Szappan Csaba rendőrkapitány több kérdést és észrevételt is kapott a képviselőktől, akik jellemzően köszönetet mondtak a rendőrök munkájáért. A közbiztonság témakörében fogadták el a Pápa Városi Polgárőrség tevékenységéről szóló beszámolót is.

A testület vegyes ügyek között több pályázat benyújtásáról is döntött, így az óvodai konyha felújításához, korszerűsítéséhez és járdafelújításhoz remélhet a város pályázati forrásokat. Ugyancsak a vegyes ügyek között határozott a testület a Külső-Várkert Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt.-vel együttműködésben megvalósuló rehabilitációjáról, melynek célja, hogy parkerdővé alakítsák a jelenleg rendezetlen területet. A munkálatok a területen található szemét eltüntetésével és a bozót irtásával kezdődnek majd, a veszélyes fák eltávolítása és újak telepítése az ősszel kezdődhet meg.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!