Győzelmével hetedik helyen zárt a pápai kosárcsapat


2015-05-27 22:11:34  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Győzelmével hetedik helyen zárt a pápai kosárcsapat főképe
Az NB I/B-s kosárlabda bajnokságban a Motax Concordia Pápa KC utolsó mérkőzését játszotta. A Baja elleni találkozó tétje a pontvadászat hetedik pozíciója volt, melyre a mieink jó eséllyel pályáztak, hiszen az odavágón mindössze egypontos vereséget szenvedett a Vajda legénység (74-73), ami tehát azt jelentette, hogy mindössze kétpontos győzelem kellett a kitűzött cél eléréséhez. Az odavágón a bajaiak az első félidőben már 19 pontos előnyt is összeszedtek, de a második félidőben feljavultak Keresztesék, akik a végjátékban a vezetést is átvették, végül minimális előnnyel zárták a vendéglátók a négy negyedet. Természetesen egészen más forgatókönyvre készültek a pápaiak, akik a Henrik, Vajda, Keresztes, Horváth, Szanati ötössel sorakoztak fel a kezdéshez, és feldobás után Szanati duplája és Henrik hárompontosa után pillanatok alatt 5-0-át mutatott a tábla. Amilyen gyorsan megszerezték a vezetést a mieink, olyan gyorsan fordítottak a bajaiak, akik Nagy és Braun kinti sikeres kísérletével vették át a vezetést (5-6). A negyed folytatásában is maradt a döntetlen körüli állás, a vendégek legjobbja Mándity volt, míg hazai oldalon Keresztes büntetőből és ziccerben sem hibázott, az ötpontos különbség Sömenek hármasával alakult ki a rövid pihenőre (25-20). Jól kezdte a második felvonást is a Pápa, Horváth, Henrik és Sömenek duplájával kilenc pontra nőtt a differencia, a vendégek mestere időt is kért (33-24). A rövid megbeszélés hatott, hiszen két hazai pontra kilenc érkezett válaszul, a hajrában előbb Katyanszki, majd Horváth is beszórt egy hármast, 50-42 volt az állás a nagyszünetben. A harmadik negyedet megint jól kezdte a Motax, a játékrész második felére sajnos a fáradtság kijött a fiúkon, sok volt az eladott labda, a védekezéssel sem volt elégedett Vajda József – Ágfalvi a meccs ezen szakaszában 11 ponttal terhelte meg a hazai gyűrűt – a hazaiak edzője időt is kért, igaz, a vezetés nem forgott veszélyben (30. perc 70-63). A záró felvonást – egyben a találkozó végkimenetelét - elsősorban Keresztes jóvoltából hamar dűlőre vitték a hazaiak, akik összességében megérdemelten nyerték a párharcot és szerezték meg a hetedik helyet.

Motax Concordia Pápa KC – Baja 94-85 (25-20, 25-22, 20-21, 24-22)

Vajda Balázs: Úgy gondolom teljes mértékben megérdemeltük a mai győzelmet és a hetedik helyet is. Időközönként egy kicsit idény végi játékot láthattunk a pályán, hiszen mindenkinek nagyon sok játékperc van már a lábában, de abszolút kezünkben tartottuk a meccset, mindenki pályára került és hozzátette a magáét, bízom benne, hogy kis pihenő után hasonló lendülettel tudjuk folytatni a munkát.

Pápai dobók: Sömenek 17/3, Szanati 10, Vajda 2, Perák 6, Keresztes 25, Hadnagy 9/3, Ács 2, Kutasi 5, Henrik 7/3, Horváth 11/3

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!