90 évesen is kertészkedik és piacra jár


2015-05-26 20:21:21  | cikk: Babos Petra  | 


90 évesen is kertészkedik és piacra jár főképe
Kolláth Károly 1925. május 25-én született Pápán. Az idős bácsi a 32 évig a Textilgyárban dolgozott fonalfestőként, majd a Füszérttől ment nyugdíjba. Fiatakorában Sztálingrádban volt fogságban 44 hónapig. 1951. decemberében összeházasodtak Molnár Erzsébettel, akivel azóta is boldog házasságban élnek. Született két gyermekük, akik sajnos elhunytak. Karcsi bácsinak négy unokája és három dédunokája van, velük ünnepelték múlt vasárnap 90. születésnapját.
Ma délelőtt Unger Tamás alpolgármester is köszöntötte otthonában Karcsi bácsit, aki nagyon meghatódott a kedves szavaktól. Karcsi bácsi szerint a hosszú élet titka a munka. A mindennapokat Erzsi nénivel nagy szeretetben töltik, s ha az időjárás is engedi, kertészkednek, virágokat ültetnek. Karcsi bácsi minden pénteken elmegy a piacra, ahol friss zöldséget és gyümölcsöt vásárol.
Isten éltesse, Karcsi Bácsi!

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!