Gitárnyűvők 2010


2010-03-14 23:32:11  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Gitárnyűvők 2010 főképe
Délután 15 órakor kezdődött és ezekben a percekben is zajlik a Jókai Mór Művelődési Központ harmadik alkalommal megrendezett tehetségkutató versenye, a Gitárnyűvők 2010.  A zsűri tagjai nem elhanyagolhatóak: Takáts Tamás a Karthagóból, Mázló Imre a Pannónia Fesztivál főszervezője, Németh Mátyás zenész, a Stopyt zenekar dobosa és Pallagi Attila az AMP Stúdiótól. Az elismerésért és a különleges díjakért 16 zenekar versenyez: mint például fellépési lehetőség a Pannónia Fesztiválon, vagy Takáts Tamás előzenekaraként a Pápai Nemzetközi Játékfesztiválon is bemutatkozhatnak, Pápa Város Önkormányzatának támogatásából a Pápa Város Különdíjat nyerhetnek, illetve lehetőség van egy csapatnak demo cd-t készíteni az AMP Stúdió felajánlásából. Városunkat négy csapat is képviseli: az Under Cover, Backstage Sexmachine, Speak up és a Corvus együttes.

A nívós zsűri négy zenekar fellépése után értékeli a látott és halott produkciókat, végleges eredményhirdetés 23 óra körül várható. A zsűri többféle szempontból értékeli a versenyzőket, az artikulált kiejtés mellett a külalak, a színpadi mozgás, a közönséggel való kapcsolat ugyanolyan fontos, mint a kiválasztott dalok stílusvilága.

Mészárosné Varga Veronika, művelődésszervező elmondta ez a tehetségkutató a rock és a metál jegyében zajlik és a zsűri összességében nézi a zenekarok tehetségét. Az első ilyen jellegű versenyt még 2006-ban szervezte meg a Jókai Mór Művelődési Központ a Magyar Rock Zenészekért Alapítvánnyal közösen, mely a Félsziget Rockfesztivál nevet viselte.

- Általában minden zenekarban kitűnik egy-egy szóló ember, egy gitáros, egy énekes, egy dobos. Ezért vannak egyéni, szóló és csoportos díjaink is. 16 díjat osztunk ma ki, mint például: legjobb gitáros, legjobb dobos, legjobb hangszerelés, legjobb basszusgitáros, legmenőbb hangszerelés, legmenőbb stílus, legjobb szövegíró, dalszerző. Tehát igyekeztünk a szervezőkkel olyan díjakat adni, hogy minden csapat értékelhető legyen - mondta a verseny szervezője.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!