Jiu-jitsu szeminárium a Küzdősport Centrumban


2015-05-25 16:48:08  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Jiu-jitsu szeminárium a Küzdősport Centrumban  főképe
Csámpár János, barna öves jiu-jitsu oktató másodízben tartott szemináriumot a Pápai Küzdősport Centrumban. A kétszer másfél órás edzésen közel 30-an vettek részt, a házigazda Ronin HSE mellett bősi, ajkai, veszprémi és győri egyesületek tagjai is együtt gurultak. A budapesti szakember a magyarországi Gracie Barra Akadémián Max Carvalho iránymutatása mellett 2008 óta foglalkozik a brazil jiu-jitsu-val, számos versenyen indult, többek között Európa-bajnoki bronzéremmel is büszkélkedhet, emellett több hazai és nemzetközi bajnokságon is sikerült dobogóra állnia.
- A bemelegítést követően a brazil jiu-jitsu technikai repertoárjának megfelelő földre viteleket és védésüket, földharc technikákat valamint a brazil jiu-jitsu felső pozícióiból néztünk meg egy-két technikát, kellő odafigyeléssel és precizitással – sorolta a szeminárium témáit a barna öves oktató. Úgy látom, Mihályfi Ákosék kiváló munkát végeznek itt Pápán, 2013 őszén voltam itt utoljára, jó irányba halad a kis csapat – tette hozzá.
A házigazda Ronin HSE elnöke, Mihályfi Ákos az edzéssel kapcsolatban elmondta, teljesen az alapokig mentek vissza, mivel úgy látja, a kezdők - a fehér és kék öv elején levők - sajnos nem jól értelmezik a technikák végrehajtási tematikáját.
- Egy adott technika például négy-öt lépésből áll össze. Ahhoz sikeres legyél, nem hagyhatsz ki egyet sem. Téma volt az oldalsó pozícióban súlyáthelyezéssel hogyan lehet pozíciót tartani valamint az is, hogyan lehet a szögek zárásával precízebb a technika végrehajtása.
A világbajnoki érmes versenyző a jövővel kapcsolatban elmondta, a Játékfesztiválon két alkalommal is bemutatót tartanak, és aki kedvet kap együtt gurulni velük, arra is lesz lehetőség.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!