Teltházas mesedélután a Kékfestő Múzeumban


2015-05-24 12:19:48  | cikk: pgya  | 


Teltházas mesedélután a Kékfestő Múzeumban főképe
Pünkösdi játszóházat hirdetett meg a Kékfestő Múzeum szombat délutánra, amelyre az esős idő ellenére is sok gyerek és szülő ellátogatott.

Vonnák Andrea, múzeumpedagógus érdeklődésünkre elmondta, hogy a Dé-Mol Társulattal már sokadik alkalommal működnek együtt, ugyanis a játszóházat követően az apróságok és kísérőik megnézhették Iványi Balázs Az elvarázsolt erdő című mesejátékát.
Az ügyes kezű gyerekek a pünkösdi ünnephez kapcsolódó tárgyakat készítettek, pünkösdi rózsát háromféle változatban, a pünkösdi királyságra emlékezve virágos fejdíszeket. A kézműves játszóházban a múzeum dolgozói és önkéntesek – Megyeriné Zsuzsanna és Kovács Katalin – segítettek. A pünkösdi játszóházba kirándulócsoportként látogatást tettek a gyömörei általános iskola diákjai is, akik a Kékfestő Múzeum felkeresése előtt a pápai Esterházy-kastélyban gyűjtöttek össze egy csokorra való élményt.

A színes programot a Dé-Mol Társulat vidám, interaktív darabja, Az elvarázsolt erdő című mesejáték zárta, amelyben Zanzafix, a hóbortos varázsló kereste az örökifjúság elixíréhez szükséges bogyókat.
Vonnák Andreától azt is megtudtuk, a múzeum nyáron is tárt karokkal várja a gyerekeket, hiszen ebben az évben is megszervezik a kékfestő tábort. A nagy sikerű kézműves tábor elsősorban az általános iskolás korosztályt szólítja meg. A tábor ideje alatt megismerkedhetnek a kékfestés rejtelmeivel, a mintákkal és mintafákkal, a tematikus napokon pedig az újrahasznosítással foglalkoznak. A múzeumpedagógus hozzáfűzte még, az intézmény idén is részt vesz a Múzeumok Éjszakája programon június 20-án, előtte viszont szeretettel várnak mindenkit május 30-án, a Régészet napja alkalmából megrendezésre kerülő programokon.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!