Nem sikerült szépre Szűcs Lajos búcsúja, kiesett az élvonalból a Lombard Pápa


2015-05-23 21:36:11  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Babos Petra  | 


Nem sikerült szépre Szűcs Lajos búcsúja, kiesett az élvonalból a Lombard Pápa főképe
Az OTP Bank Liga 29. fordulójában két szempontból is kiemelten fontos mérkőzést rendeztek a Perutz Stadionban. Egyrészt amennyiben a Lombard nem nyert volna, abban az esetben a csapat biztosan kiesőhelyen fejezi be a bajnokságot a másik nem elhanyagolható tény pedig az volt, hogy Szűcs Lajos közel tíz év után a Paks elleni találkozón búcsúzott a pápai közönségtől. Az ellen a Paks ellen, mely négy éve nem tudott nyerni Pápán, ennek ellenére nem voltak biztatóak a hazai kilátások, hiszen a Lombard kilenc forduló óta nyeretlen volt, hétszer kikapott, kétszer pedig döntetlent játszott, emellett a pápaiak szerezték a legkevesebb gólt az NB I jelenlegi idényében, mindössze 14-et. Kovács László dolgát a csapat kialakításakor ezúttal is sérülések nehezítették, Pongrácz Viktor pedig az U20-as világbajnokságon vesz részt, emiatt nem léphetett pályára. A sárga feketék a Szűcs - Juhász, Csizmadia, Bogunovic, Frizoni - Randelovic, Sluka, Nagy, Stieber - Seye, Waltner összetételben futottak ki a zöld gyepre. Alaposan bekezdtek a csapatok a meccs elején, előbb Nagy Tamás lövését jegyezhettük fel, majd Haraszti szöglete után Gévay csúsztatott kapura, amit a gólvonalon álló Randjelovics vágott ki a mezőnybe. A 10. percben a korábbi Lombard játékos, Rodenbücher István indította Seye-t, aki egyedül törhetett kapura, ám lövését Molnár kapus remek védéssel hárította. Hét perccel jóval távolabbról megszerezte a vezetést a Paks, Vági lekészítését Kecskés 23 méterről a léc alá vágta, Szűcsnek esélye sem volt 0-1. Öt perccel később Stieber jó helyzetből lőtt fölé, majd fél óra játék után egy hazai szögletet követően Seye bólintotta a játékszert a keresztlécre. A 34. percben megduplázták előnyüket a vendégek, szabadrúgáshoz jutottak a fehér mezesek, Haraszti állt a labda mögé, aki a szétnyíló sorfal között a jobb alsóba bombázott 0-2. A második játékrész is vendég helyzettel indult, Sluka labdavesztése után Könyves iramodhatott meg, ám a támadó nem célzott pontosan és a bal alsó mellé lőtt. Az 58. percben az egy minutummal korábban csereként pályára lépő Popin előtt adódott szépítési lehetőség, egy jobb oldali szöglet után fejelhetett kapura, a gólvonalon álló védők azonban menteni tudtak. A 64. percben háromra nőtt a különbség, Haraszti bal alsóba tartó löketét Szűcs hárította, de a kipattanó épp Vági elé került, akinek közelről már nem volt nehéz dolga 0-3. Öt perccel a lefújás előtt alakult ki a 4-0-s paksi győzelem, a csereként pályára lépő Hahn iramodott meg a jobb oldalon, majd Juhászt becsapva éles szögből kilőtte a hosszú alsót 0-4. A hosszabbításban egy áramszünet miatt kialudtak a stadion fényei, Iványi pedig inkább lefújta a mérkőzést… Ezzel a vereséggel biztossá vált, hogy a Lombard Pápa a többi mérkőzés eredményétől függetlenül búcsúzik az élvonaltól, hiszen a 15. helynél előrébb már nem végezhet.

Lombard Pápa – Paksi FC 0-4 (0-2) Gsz.: Kecskés, Haraszti, Vági, Hahn

Csertői Aurél: Nem úgy kezdtük a meccset ahogy szerettük volna, a Pápának két óriási ziccere is volt, szerencsére a kapusunk a helyén volt. Húsz perc után átvettük a mérkőzés irányítását, és ki sem engedtük a kezünkből.

Kovács László: Érdekesebb lett volna a találkozó, ha a meccs elején tudjuk értékesíteni a helyzeteinket. Ennyi volt sajnos, a játékosok megtörtek lélekben, fejben nincsenek már itt, az utolsó meccsünket becsülettel lejátsszuk, itt a vége…

Lombard Pápa: Szűcs - Juhász, Csizmadia, Bogunovic, Frizoni ('76 Schmid) - Randelovic ('58 Csilus), Sluka, Nagy, Stieber - Seye, Waltner ('58 Popin)

Paksi FC: Molnár - Vági, Rodenbücher, Gévay, Szabó - Kesztyűs ('79 Kiss), Kecskés - Könyves ('65 Hahn), Bertus, Bartha ('65 Balázs) - Haraszti

A bajnokság a Budapest Honvéd otthonában zárul, a mérkőzés időpontjáról még nem hozott döntést a Magyar Labdarúgó Szövetség.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!