Bravúros döntetlent ért el a Sportoázis NKK


2015-05-23 17:25:11  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Bravúros döntetlent ért el a Sportoázis NKK főképe
A megyei első osztályú női kézilabda bajnokságban már a helyosztó mérkőzéseket rendezik. A Sportoázis NKK Pápa alakulata a harmadik helyért szállt harcba, az oda-visszavágós lebonyolítású párharcban a mieink ellenfele Várpalota volt. Nem voltak ismeretlenek egymás számára a főszereplők, hiszen az alapszakaszban két alkalommal már találkoztak, mindkétszer a palotaiak nyertek, Pápán tíz, Várpalotán nyolc góllal. A korábbi eredmények alapján tehát a nézők többsége vendéggyőzelemre számított, és az első félidő első felében látottak alapján is erre lehetett következtetni, hiszen a vendégek a 10. percben már három góllal vezettek, majd öt perccel a szünet előtt már 5-11 állt az eredményjelzőn. Szerencsére egy hazai 4-0-s rohammal sikerült három gólra csökkenteni a különbséget (10-13). A hosszabb pihenő után mindkét csapat elsősorban a védekezésre koncentrált, emiatt kevés gól esett, a pápaiak nem tudták utolérni a Várpalotát. A fordulatot a 48. perc hozta, ekkor Nagy Bernadett „lehúzta a rolót”, a vendégjátékosok nem tudtak túljárni az eszén, így a mieink az utolsó percre egy gólra zárkóztak. 19-20-as állásnál már csak néhány másodperc volt hátra, amikor egy hazai időkérés után Szabó Edina emelkedett a legmagasabbra, és a kapus lábai között a hálóba talált, válaszra pedig már nem volt ideje az ellenfélnek, a Sportoázis bravúros, 20-20-as döntetlent ért el.
- Egy kicsit tartottunk a Várpalota elleni meccstől, nem is alaptalanul, hiszen az alapszakaszban kétszer már megtréfáltak minket – nyilatkozta Széll Orsolya, a klub alelnöke. Döcögősen indult a meccs, kicsit az öltözőben maradtunk, ráadásul a játékvezetők ítéletei sem nekünk kedveztek. Heroikus küzdelemben sikerült utolérni őket, nagyon köszönöm a lányok mai teljesítményét, bravúros döntetlent értünk el, mindenki hozzátette a magáét, igazi csapatmunka volt ez a mai eredmény, büszke vagyok rájuk.

Pápai gólszerzők:
Szabó Edina, Fülöp Petra 5-5
Széll Anna 4
Molnár Petra, Németh Anita 2-2
Németh Éva, Pető Ivett 1-1
A harmadik hely sorsa a május 30-ai visszavágón dől el.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!