Sok résztvevő az Allegro járási népdaléneklési versenyén


2015-05-23 08:31:06  | cikk: Babos Petra  | 


Sok résztvevő az Allegro járási népdaléneklési versenyén főképe
Az Allegro Alapfokú Művészetoktatási Intézményben májusban tartják az Allegro Napokat, melynek keretein belül versenyeket is szerveznek. Tegnap délután a Jókai Mór Városi Könyvtár olvasótermében rendezték meg hatodik alkalommal a regionális népdaléneklési versenyt, melyre 38 tanuló és 5 csoport nevezett. A versenyzők öt korcsoportban indulhattak, a tanulók Mezőlakról, Csótról, Ugodból, Nemesszalókról, Pápateszérről, Vaszarról, Marcaltőről, Gyarmatról és a Munkácsyból, a Weöresből, a Gyurátzból és a Türrből érkeztek. 
Hegedüsné Szabó Évától megtudtuk, hiánypótló szándékkal hirdették meg hat évvel ezelőtt a megmérettetést, amely mára járási versennyé nőtte ki magát.

A verseny ezúttal is két részből állt: előbb egy szabadon választott népdalt adtak elő a zsűri előtt, majd egy kötelező balatoni népdalt énekeltek el a diákok. A műsorszámokat háromtagú zsűri értékelte, melyben helyet foglalt Kiss Imréné, Hegedüsné Szabó Éva és Kovács István pedagógus. A zsűri az értékelésnél figyelembe vette a tiszta éneklést, a kottahű dallamtudást, az előadásmódot és a tempót is. A verseny végén minden résztvevő elismerést kapott, a legjobbak pedig minősítésben részesültek. A zsűri azt tanácsolta a versenyzőknek, hogy ne hagyják abba az éneklést a későbbiekben sem, s hogy figyeljenek a megfelelő hangkezdésre és az értő, figyelmes éneklésre.

Képek:

Eredmények:

I. korcsoport: 2 arany, 5ezüst, 2bronz

Feczkó Réka könyvjutalom

 

II. korcsoport: 2 arany, 3 ezüst, 1 bronz

Nívó arany Milinszki Emma

 

III.-IV korcsoport: 3 arany, 6 ezüst, 4 bronz

Nívó arany: Torma Erik

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!