Ismét a szülők lepték meg a gyerekeket a Szivárvány Óvodában


2015-05-22 05:41:11  | cikk: Babos Petra  | 


Ismét a szülők lepték meg a gyerekeket a Szivárvány Óvodában főképe
A Pápa Városi Óvodák székhelyintézményében, a Szivárvány Óvoda Piros csoportjában működik a városban egyedülálló dráma csoport. Itt hét lelkes szülő tavaly elhatározta, hogy a gyerekeket karácsony előtt meglepik egy ünnepi bábelőadással. A műsor annyira jól sikerült, hogy húsvétkor követte egy másik, majd ismét egy, a karácsonyi ráhangolódás jegyében. Az apróságok nagyon élvezték, már szinte várták az újabb előadást, amivel gyermeknap alkalmából lepték meg szüleik őket. Ezúttal nem csupán báboztak, hanem színi előadást varázsoltak az intézmény tornaszobájába, amit az ovisok szájtátva néztek. Most a Brémai muzsikusok című kedves mesét vitték színpadra. 
A szülők már hónapokkal ezelőtt lázasan és izgatottan készültek az előadásra, délutánonként próbáltak az óvoda tornaszobájában.
A darabot Mudra Judit, Pusztainé Becskereki Virág óvónők és Márffy Anikó dajka állították színpadra a tíz lelkes szülő - Füredi Helga, Szabó Anita, Kovács Csilla, Kovács-Bróthág Katalin, Goda Csilla, Varga Rita, Kutiné Brenner Vivien, Goda Zsolt, Kuti Tamás és Varga István - közreműködésével. A szülők készítették a jelmezeket, együtt tanulták be a táncokat, s választották ki a zenéket. A szöveget Mudra Judit, a dekorációt és a zenét Pusztainé Becskereki Virág választotta ki. A próbák nagyon jó hangulatban teltek, s olyanokká váltak, mint a mese szereplői: jó barátok lettek.
Pusztainé Becskereki Virág és Mudra Judit az előadás kapcsán elmondták, a mese olyan állatok összefogásáról szól, akik kilátástalan élethelyzetük miatt egymásra számíthatnak. Egymást segítve, vigasztalva, igazi barátokká válva hozzák meg közös döntésüket. Haditervük jól sikerül, elűzik a zsiványokat, s ügyességük, bátorságuk átsegíti őket a nehézségeken.
A szülők az előadásról egybehangzóan elmondták, jó volt egy kicsit kiszakadni a hétköznapokból, színészkedni, s kipróbálni magukat ebben a szerepben is.
Azt is elárulták, terveik között szerepel már a következő előadás is, amely várhatóan decemberben lesz.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!