Három pápai érem a Croatia Openen


2015-05-21 21:30:48  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Három pápai érem a Croatia Openen főképe
14 magyar judós – köztük három pápai páros - vett részt a horvátországi Bakar városban második alkalommal megrendezett Croatian Openen, ahol a Mezei Csaba, Mezei Lajos páros Nage-no kata-ban és Kime-no kata-ban ezüst, Katame-no kata-ban bronzérmet szerzett. A nemzetközi kata szemináriumon és versenyen Farkas Zoltán, Gajdosi Győző, Pillér Gábor és Mezei Gábor is részt vett. A résztvevők egybehangzó véleménye szerint nagyon hasznos volt a horvát kirándulás, igaz meglehetősen lejtett a hazai pálya.
- 2014-ben két ezüstéremmel tértünk haza, a versenyzési lehetőség és a tanulás mellett azért utaztunk Bakarba, hogy legalább ezt az eredményt megismételjük – vázolta az előzetes terveket Mezei Csaba. Öt ország 24 párosa adta le nevezését, korábban soha ilyen nagy létszámú versenyen nem vettünk részt. Jó döntés volt, hogy a mi „kis” csapatunk is benevezett, hiszen akik még kevesebbet versenyeztek, belekóstolhattak a kata versenyek hangulatába, nekünk pedig kiváló lehetőség volt, hogy a nyári danvizsga anyagát gyakoroljuk, Pillér Gábor a harmadik, jómagam pedig a negyedik danra készülünk. Nem vagyunk csalódottak, hogy elmaradt az aranyérem, meggyőződésem, hogy a győztes páros gyakorlatánál jobbat mutattunk be, Horvátországban horvát bírák előtt a hazai párosokat preferálták, erre láthattunk egy újabb példát.
Pillér Gábor, a Bakony Judo Klub alelnöke is hasznosnak értékelte az opent és a kétnapos szemináriumot, melyen Piero Comino hét danos IJF kata supervisor vezetésével jó mesterektől tudtak tanulni, akik egészen apró részletekig igyekeztek tökéletesíteni a formagyakorlatokat. A jövővel kapcsolatban a klub edzője elmondta, a danvizsga mellett a június 13-ai Játékfesztiválon judo versenyt rendeznek, ezzel egyidőben a Magyar Grand Prix-n formagyakorlat bemutatót tartanak három felnőtt-, és négy gyermek páros részvételével, és a nyári időszakban nem marad el a már hagyományosnak mondható edzőtábor sem.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!