Megemlékezés és nemzetébresztő fórum a Jobbik szervezésében


2010-03-14 23:26:05  | cikk: mo  | fotó: mo  | 


Megemlékezés és nemzetébresztő fórum a Jobbik szervezésében főképe
Megemlékezéssel egybekötött nemzetébresztő fórumot tartott a Jobbik Magyarországért Mozgalom Pápai Alapszervezete ma este a Pedagógus Művelődési Házban. Az alkalmon Orbán Imre helyi elnök köszöntötte a megjelenteket, majd vitéz Tóth Károly szólt az egybegyűltekhez. A Magyar Gárda Veszprém megyei állományának tiszteletbeli kapitánya felfokozott hangulatban buzdította tettekre a résztvevőket. 

- „Talpra magyar, hí a haza! Itt az idő, most vagy soha!”1848 március idusa óta talán soha nem volt ennyire időszerű költőnknek ez a nemzethez intézett felhívása – helyesebben vészkiáltása – mint napjainkban. Hiszen nap mint nap egyre elviselhetetlenebbül érezzük, hogy az ellenségeink nyíltan kijelentik, hogy hazátlanná tesznek bennünket. Mondván Magyarországot felvásároljuk. Azaz az őseinktől örökölt, drága anyaföldet kihúzzák lábunk alól, hogy aztán a szerencsétlen palesztin nép sorsára juttassanak minket. A hazánkban regnáló politikusok Magyarországot a szabadrablás földjévé tették – szólalt fel vitéz Tóth Károly.

A Magyar Gárda kapitánya után Erőss Bulcsú, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje lépett a mikrofonhoz, aki beszédében utalt 1848 – ma is érvényes – szellemiségére.
- A történelem folyamán mindig bebizonyosodott, hogy csak és kizárólag radikális változáson keresztül lehet olyan mértékű változásokat elérni, melyek megváltoztathatják egy ország életét, és olyan felívelő pályára állíthatják, amelyről senki, semmilyen ellenség le nem tudja taszítani – hangsúlyozta a képviselőjelölt.
Erőss Bulcsú hozzátette, 1848 12 pontja ma is érvényes, különös tekintettel a sajtószabadságra és a politikai státusfoglyok szabadon bocsátására vonatkozó pontokra. 
Erőss Bulcsú szavait Németh Csaba hazafias dalai követték, majd Hegedűsné Kovács Enikő, a Jobbik önkormányzati kabinetvezetője elemezte a települési önkormányzatok jelenlegi helyzetét, és a lehetséges fejlődési útvonalakat. 

- A legfontosabb egy olyan alapértékrend megteremtése lenne, amely a későbbiekben a kibontakozás útja lehet. Nevén kell nevezni, hogy miket tartunk a legfontosabb értékeknek. Pl. értékünk a magyar föld, értékünk a magyar vízkincs. De ha érték, akkor az eladhatatlan. Az értéknek értéke van és nem ára. Az önkormányzati ingatlanvagyonunk és földvagyonunk, az a törzsvagyon része. Elidegeníthetetlen törzsvagyon – érvelt a kabinetvezető.

A fórum végén ifj. Hegedűs Lóránt református lelkipásztor kapott szót, aki beszédében az 1848/49-es forradalom és szabadságharc üzenetét hangsúlyozta.

- Minden megemlékezésnek az ad értelmet, hogy a múlt tapasztalataiból, értékeiből a jelen számára a legéletszerűbb és legfontosabb vonatkozásokat sajátítsuk el és alkalmazzuk. Ez azt jelenti, hogy hitvalló eleink bátorsága, példamutatása, hihetetlen nemzeti elkötelezettsége és hazaszeretete vezet bennünket azon az úton, melyen nem vagyunk hajlandóak megalkudni azokkal az erőkkel, akik Magyarországot gyakorlatilag a halál szakadékának szélére juttatták – foglalta össze ifj. Hegedűs Lóránt.
A Jobbik Magyarországért Mozgalom Pápai Alapszervezete, a fórum vendégei és a szimpatizánsok együtt vonultak át a Március 15. térre, ahol közös gyertyagyújtással emlékeztek az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hőseire, áldozataira. 

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!