Agrárexpo a számok tükrében


2015-05-19 20:43:53  | cikk: HuHa  | 


Agrárexpo a számok tükrében főképe
Több szempontból is az idei volt a legsikeresebb Pápai Agrárexpo - mondta ma délutáni sajtótájékoztatóján Unger Tamás alpolgármester, aki a hétvégi rendezvényt értékelte.
Mint mondta, már a kezdetektől az volt a céljuk, hogy a régió legjelentősebb agrárgazdasági kiállítása legyen, melyen egyaránt megjelenik a szakmai-, kiállítási- és vásári jelleg.
-A XIX. Pápai Agrárexpo a leg-ek expója lett – emelte ki az alpolgármester. A háromnapos rendezvény szervezését három szervezet  vállalta fel, Pápa Város Önkormányzata, a Pápai Platán Nonprofit Kft. és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közös munkájaként jött létre idén is a regionális mezőgazdasági szakkiállítás és vásár, és minden eddiginél több támogatás állt rendelkezésre a program lebonyolításához, hiszen a NAK ötmillió forinttal támogatta az expót, a Miniszterelnökség pedig tízmillióval járult hozzá a rendezvényhez.
-A kiállítás területének nagysága is leg-nek számít, hiszen a Városi Sportcsarnokban minden helyet értékesíteni tudtunk, a kültéri kiállítói terület pedig hatszáz négyzetméterrel nagyobb volt, mint a tavalyi esztendőben. A kiállítók száma is minden eddiginél nagyobb volt, idén százhúsz kiállító vett részt az expón, vagyis több mint húsz résztvevővel több volt az idei rendezvényen – sorolta az adatokat. Az expo iránti érdeklődés is felülmúlt minden eddigit, hiszen mintegy tizenháromezer látogatója volt a kiállításnak a három nap alatt, ami kétezerrel több, mint a múlt esztendőben és még ennél is több az azt megelőző évekénél.
Az alpolgármester kiemelte, a kiállítók visszajelzései is pozitívak voltak, örömmel fogadták, hogy erősödött az expo szakmai jellege. Nemcsak az agráriumhoz kapcsolódó kiállítók száma nőtt, de több volt a szakmai programelem is.
-Pozitív visszajelzést kaptunk arról is, hogy a szakmai és látványelemek szerencsésen ötvöződtek, a bemutatók megtekintésére pedig idén először felállítottuk a mobil lelátót, ahonnan kulturált körülmények között, kényelmesen tekinthették meg az érdeklődők a programokat.
A különböző bemutatóknak köszönhetően egy agrárszakmai show bontakozott ki a közönség előtt és ezt a vonalat tervezik erősíteni a következő években is.
Az alpolgármester köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik a háromnapos rendezvény szervezésében és lebonyolításában részt vettek.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!