Élelmiszer-előállítók, gépforgalmazók, állattenyésztők és a többiek


2015-05-19 11:42:31  | cikk: HuHa  | 


Élelmiszer-előállítók, gépforgalmazók, állattenyésztők és a többiek főképe
Minden eddiginél nagyobb területen, minden korábbinál több kiállítóval zajlott a hétvégén a XIX. Pápai Agrárexpo. A Városi Sportcsarnokban és környékén megrendezett regionális mezőgazdasági szakkiállítás és vásárt 580 négyzetméter fedett és 2600 négyzetméter szabadtéri területen rendezték meg, 120 kiállító részvételével. A kiállítók a termékek és szolgáltatások széles palettáját vonultatták fel, a mezőgazdasági gépforgalmazók mellett élelmiszer-előállítók, növénytermesztési segédanyagokat kínálók, állattenyésztők, faipari tevékenységet folytatók mutatták be termékeiket, de személygépjármű kereskedők, napkollektor forgalmazók, alkatrész árusok is kiállítottak, volt sok kistermelő, valamint borász, pálinkakészítő, ásványvíz forgalmazó, bútorkereskedő, ékszerárus, bőrműves, sőt egy puskaműves is.

A sportcsarnokban ezúttal is a Pápai Húsé volt az egyik legnagyobb stand, a társaság új arculattal jelent meg a látogatók előtt, felvonultatta teljes termékpalettáját és vásárt is rendezett, mivel pedig a rendezvény egyben a cég grillszezon nyitója is, a gasztrofaluban jól is lakhattak a vendégek a grillételekkel.
Az új dizájn egyébként még tervezés, kipróbálás alatt van, így a Pápai Agrárexpo arra is jó alkalom volt, hogy a vásárlók véleményét kikérjék a kék-fehér színű, kékfestő motívumos csomagoló anyagokról. Uzsoky András, a társaság ügyvezetője úgy fogalmazott, az új arculat továbbra is a pápai kulturális hagyományokra épít, az eddigi színek az Esterházyak barokk világát idézték, a bordó-arany színkombinációval, az új pedig a kékfestésre utal.
-Kérdőíveken kértük a kiállítás látogatóinak véleményét és a véleményt nyilvánítók között minden nap ajándékcsomagokat sorsoltunk ki. Emellett a teljes termékpalettát felvonultattuk standunkon, természetesen itt is a sonka kapta a főszerepet, hiszen ez a fő terméke a cégnek.
Az igazgatótól megtudtuk, a cég új termékek fejlesztésén is dolgozik, folyik a reorganizációs terv aktualizálása, az új piacok felkutatása és igyekeznek elébe menni az élelmiszeripar pulzáló változásainak, a vásárlói igények mind teljesebb kiszolgálása érdekében.

Húsipari termékekkel egyébként több társság is bemutatkozott az expón, kolbászok, füstölt áruk öt kiállítónál is kínálták magukat, így többek között a Devecseri Húsüzem standján is. A sertés- és marhahús feldolgozással foglalkozó cég vezetője, Kiss Miklós elmondta, teljes termékválasztékukat elhozták és kóstolót is tartottak azzal a céllal, hogy a vásárlók megismerjék kínálatukat. Az ügyvezető úgy fogalmazott, az érdeklődés nagy, sokan megállnak standjuk előtt, olyanok is, akiket már vásárlóik között üdvözölhetnek és olyanok is, akik előtt eddig ismeretlen volt húsüzemük.

Az élelmiszer-előállítók mellett a mezőgazdasági gépforgalmazók vettek részt legnagyobb számban a kiállításon. Szántóföldi földművelésben, gyümölcsösökben és kertészetekben használható gépeket hoztak el bemutatásra és értékesítésre, de a traktorok, erőgépek mellett nagyon sok kiegészítő eszközt is kínáltak. A Győri Agroker Zrt. a kezdetek óta résztvevője a pápai rendezvénynek és minden évben a legnagyobb helyet bérlik a szabadtéri területen. Az idei évben ők nyerték el a gépkiállítói díjat is az expón. Németh Zoltán, a cég gép-, alkatrész- és műszaki üzletágvezetője úgy fogalmazott, számukra nagyon fontos a kiállításon való részvétel.
-Elsősorban arra törekedtünk, hogy a hétfőn megjelenő kertészeti és fiatal gazda pályázathoz kötődő gépkínálatot vonultassunk fel, vagyis a kis- és közepes gazdáknak állítottunk össze egy szortimentet, erőgépeket és munkagépeket hoztunk a kiállításra.
Az üzletágvezető szerint, az idei expó az legsikeresebb rendezvények egyike, nemcsak látogatottsága miatt, hanem a szakmai érdeklődés miatt is. A cég örömmel fogadta és aktívan közreműködött is az egyre szélesedő szakmai programkínálatban, a szántóföldi gépbemutatót és az agrárgép show-t különösen fontosnak tartja.
-A vásárlátogatók két csoportra oszthatók, vannak a nézelődők, érdeklődők, de természetesen őket is örömmel szolgáljuk ki, hiszen nem biztos, hogy mindenki azonnal vásárolni szeretne, de lehet, hogy fél év múlva keres fel bennünket. A látogatók másik csoportja már konkrét szakmai céllal érkezik, azonnal szeretne vásárolni, hiszen a gépek itt a helyszínen is megvásárolhatók. Szerencsére mindig van ilyen megkeresés is itt az agrárexpón, így az idén is kötöttünk üzletet a három nap során – tudtuk meg a cég képviselőjétől. Németh Zoltán egyébként nemcsak a Győri Agroker Zrt. kiállítását koordinálta, hanem nagyon sok segítséget nyújtott a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által szervezett szakmai bemutatók lebonyolításában. Mint mondta, ő is és munkatársai is szívesen vesznek részt a munkában, hogy minél színvonalasabb, minél színesebb legyen a Pápai Agrárexpo szakmai programja.

Az expó állandó kiállítója a Bakonyerdő Zrt. is. A pápai székhelyű erdőgazdasági vállalat többféle tevékenységet is végez, s ezeket mutatta be az érdeklődőknek, így a vadászati lehetőségek mellett, az erdei iskolai kínálatot, a faipari tevékenységet egyaránt megjelenítették standjukon.
-Fontosnak tartjuk a részvételt a kiállításon és mindhárom napon különböző programokat kínáltunk a látogatóknak. A megnyitó napján általános képet adtunk az érdeklődőknek a cég tevékenységéről. Szombaton a közjóléti tevékenységünkre fektettük a hangsúlyt, az erdei iskolák munkatársai játékos feladatokkal fogadták a látogatókat, főként a gyerekeket, akiknek elmondták, mi az erdészeti munka, mit jelent a vadászat és hogyan kell viselkedni az erdei kirándulásokon. A harmadik nap a vadászat jegyében telik, hiszen a Veszprém Megyei Vadászkamara vadásznapján is itt vagyunk minden évben, hiszen az egyik legnagyobb vadászterülettel mi rendelkezünk a megyében.
Az erdő- és vadgazdálkodási tevékenység valamint a közjóléti szolgáltatások mellett a faipari üzletág is megjelent a cég bemutatkozásán, hiszen a huszonkét állami erdőgazdaság közül a Bakonyerdő rendelkezik a legjelentősebb faipari tevékenységgel. Így a franciavágási fűrészüzem és a parkettagyár termékeinek bemutatása is fontos szerepet kapott a kiállításon.

A XIX. Pápai Agrárexpó nagy népszerűségnek örvendő szereplői az állatok voltak, az állatkiállítói karámoknál állandó volt a nyüzsgés, a kisgyermekek ámulva nézték az anyjukhoz bújó kismalacokat, a mindig mérgesnek tűnő pulykákat, a békésen pihenő tehenet borjával, a juhokat és egyéb állatokat. Az állatkiállítás kiegészítő programja volt a malacfogó verseny gyermekek számára és a vásár zárása előtt megtartott állatárverés is.

A kiállításon a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara számos szolgáltatást nyújtott, hatalmas standjukon több kitermelőnek adtak lehetőséget a bemutatkozásra, tanácsadói szolgáltatásuk pedig egész hétvégén várta az agráriumban dolgozókat, érdeklődőket.

A kiállítás elengedhetetlen része volt a szabadtéri területen kialakított gasztrofalu, ahol nagy étel- és italválasztékkal várták a megéhező, megszomjazó vásárlátogatókat és bizony mindig nagy volt a nyüzsgés a faházak körül. Nagyszerű ötletnek bizonyult a mobil lelátó felépítése is a rendezvénytér mellett, hiszen ennek segítségével sokkal több vendég tudta kényelmesen végignézni a bemutatókat, a jó idő pedig – bár ez nem a szervezők érdeme volt – szintén hozzájárult ahhoz, hogy az idei lett a leglátogatottabb, legsikeresebb rendezvény a Pápa Agrárexpók történetében.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!