Waltner Róbert a szezon végén felhagy a profi sporttal


2015-05-19 09:13:29  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Waltner Róbert a szezon végén felhagy a profi sporttal főképe
Az OTP Bank Liga idei szezonjából már csak két forduló van hátra. A pápaiak egyik legrutinosabb játékosa, a 37 éves Waltner Róbert Facebook-bejegyzésben jelentette be, hogy a szezon végeztét követően felhagy a profi sporttal és játékosedzőként dolgozik tovább. Waltner az idei bajnokságban két alkalommal volt kezdő, 14-szer pedig csereként jutott szóhoz, melyeken egy gólt szerzett.
- Szeretném megosztani veletek, hogy az idény végen befejezem profi pályafutásomat! Nehéz döntés volt, és még most is sokat gondolkodom rajta, de talán jobb lesz így. Rengeteget köszönhetek ennek a sportágnak, szinte mindent! Kaposfői gyerekként az volt az álmom, hogy egyszer a Rákócziban játszhassak. Aztán ahogy teltek az évek, mindig újabb és újabb álmok jöttek, amiket sikerült megvalósítanom. Játszhattam 336 meccset az NB I-ben, ezalatt 126 gólt értem el, öt évet töltöttem külföldön, lehettem magyar válogatott, magyar gólkirály, az év játékosa, az év Zala megyei sportolója, magyar bajnok. Egyszer sikerült 10-es osztályzatot kapnom, mert öt gólt szereztem a Haladás ellen. Rúgtam a Sopronnak öt perc alatt mesterhármast. Mattersburgban az első évemben 14 gólt rúgtam, ami rekordnak számít, mert még senki nem lőtt a klub színeiben egy év alatt ennyit az első osztályban! Ezek mind olyan dolgok, amire büszke vagyok! De nem sikerülhetett, volna ha annak idején Bőzsöny Jani bá nem fedez fel. Köszönöm Verebes Józsefnek, Csank Jánosnak, Gellei Imre bának, Bozsik Péternek, Glázer Róbertnek, hogy dolgozhattam velük. Köszönöm Lang Dodó bának, hogy annak idején leigazolt Zalaegerszegre. Karrierem során a legjobb elnök volt, második apámként tekintek rá. Köszönöm Vancsa Mikinek, hogy fiatalon megtanított olyan dolgokra, amiket kamatoztatni tudtam a karrierem során. Soha nem volt kedvenc csapatom, aztán a ZTE lett a csodálatos éveknek köszönhetően! Igaz, sok álmom valóra vált, sajnos az nem, hogy a ZTE-ből vonulok vissza, ahol 92 góllal vezetem az örökös góllövőlistát. Ennek ellenére Zalaegerszeg számomra örök szerelem marad! Szeretném elkezdeni az edzői pályafutásomat, mert foci nélkül nem tudnék élni. Kaptam Ausztriából egy játékosedzői ajánlatot, valószínűleg ott folytatom, alacsonyabb osztályban. És végül köszönök mindent a családomnak és drága feleségemnek, Zsazsinak, mert nélküle mindez nem sikerülhetett volna! – írta Waltner Róbert.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!