Szakmai programokkal kezdődött az Agrárexpo


2015-05-15 11:18:08  | cikk: HuHa  | 


Szakmai programokkal kezdődött az Agrárexpo főképe
Bár a XIX. Pápai Agrárexpo hivatalos megnyitója 14 órakor lesz, már reggel megkezdődtek a rendezvény szakmai programjai. A regionális mezőgazdasági szakkiállítás és vásár társszervezője, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezésében szántóföldi gépbemutatót tartottak a gazdálkodók és érdeklődők számára, melynek az Agroprodukt Zrt. Ihász és Marcaltő közötti szántóföldje biztosított helyszínt. Az első alkalommal megszervezett programelem kapcsán Farkasdy Károly, a NAK Veszprém Megyei Szervezetének vidékfejlesztésért felelős alelnöke elmondta, a kiállítók és a vásárlátogató szakmai közönség részéről is volt igény e bemutató megtartására.
- Egy mezőgazdasági gép a kiállítói standon is gyönyörű, de hogy mit tud, azt csak a szántóföldön lehet bemutatni, ezért idén először lehetőséget biztosítottunk arra, hogy a forgalmazók munka közben is bemutathassák gépeiket az érdeklődőknek. Másrészt, egy mezőgazdasági gép vásárlása fontos döntés a gazdák számára és ők sem katalógus vagy álló gép alapján vásárolnak, tehát számukra is lényeges, hogy munka közben is lássák a megvásárolni tervezett gépeket – magyarázta az alelnök a bemutató helyszínén.

A bemutatón elsősorban talajmegművelő gépeket láthatott a programra kilátogató szép számú érdeklődő: szántás során használt gépeket, magágykészítő eszközöket, vetőgépeket és egy permetező gépet is, többségében olyan eszközöket, melyek a kiállításon is „jelen lesznek”. A látványos bemutatót sok hasznos információval egészítették ki a szakemberek a gépek paramétereivel, tulajdonságaival, használhatóságával kapcsolatban.
A szakmai programok délben folytatódnak, akkor a frissen megjelent vidékfejlesztési pályázatokról hallhatnak előadást az érdeklődők a Városi Sportcsarnokban, az Agrárexpo hivatalos megnyitója pedig 14 órakor kezdődik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!