Előzetes letartóztatás kezdeményezése


2015-05-14 22:22:38  | cikk:  | 


A gyanú szerint egy 22 éves nő az elmúlt év májusától 2015. január 16-ig több mint húsz idős embert károsított meg, majd lakhelyelhagyási tilalma alatt, 2015. május 8-án újabb bűncselekményt követett el.
A nyomozás során megállapított adatok szerint V. Tímea nyolc hónapon át több pápai, celldömölki, győri, szombathelyi és sárvári időskorú személytől lopott. Az áldozatokat főként az utcán, egészségügyi intézményben, valamint saját otthonukban károsította meg. A fiatal nő beszélgetésbe elegyedett az idősekkel, segítséget kért tőlük, majd hálát színlelve értéktelen nyakláncot, esetenként rózsafüzért akasztott a nyakukba, mialatt az értékes arany nyakláncukat lecsatolta és elrejtette. Volt olyan sértett, akinek a gyűrűjét próbálta fel, majd azzal együtt gyorsan távozott. V. Tímea több alkalommal hivatalos személynek, vagy egy szeretetszolgálat képviselőjének adta ki magát, hogy a lakásba beengedjék, majd elterelte a házigazda figyelmét, ellopta a talált pénztárcát, készpénzt. Celldömölkön egy idős hölgyet és urat úgy rabolt ki, hogy becsalta őket az éléskamrába, majd rájuk zárta az ajtót.  A bűncselekmények elkövetésével összesen több mint egymillió forintot zsákmányolt.
A Veszprémi Járásbíróság 2015. január 28-án a többrendbeli lopás vétség és bűntett, valamint rablás bűntett elkövetésével megalapozottan gyanúsítható V. Tímeát előzetes letartóztatásba helyezte, majd 2015. április 22-én – lakhelyelhagyási tilalom elrendelése mellett – szabadlábra helyezte. A nő a lakhelyelhagyási tilalmat megszegte és 2015. május 8-án Veszprém belvárosában egy idős asszony ékszerét ellopta. A lakhelyelhagyási tilalom megszegése és az újbóli bűnelkövetés miatt a Pápai Rendőrkapitányság 2015. május 11-én a gyanúsítottat őrizetbe vette és indítványozta az előzetes letartóztatását, amelyet a Veszprémi Járásbíróság még aznap el is rendelt.  

Képek:

nincsenek képek