Diplomázók főpróba hangversenye a Bartókban


2015-05-14 22:15:44  | cikk: pgya  | 


Diplomázók főpróba hangversenye a Bartókban főképe
A Bartók Béla Zeneiskola egykori növendéke, Szilágyi Linda tartott diplomahangverseny-főpróbát a zeneoktatási intézmény Korona utcai épületének dísztermében tegnap délután. A fiatal csellista két hét múlva végez a győri Széchenyi István Egyetem Varga Tibor Zeneművészeti Intézetében. Ugyancsak főpróbát tartott hallgatótársa, a hódmezővásárhelyi Gulyás-Szabó Gergely. Az ifjú zenészeket a Bartók-iskola tanára, Falaki Csaba mutatta be a közönségnek, illetve konferálta fel az elhangzó műveket.

Szilágyi Linda játékát Várayné Szüts Katalin kísérte zongorán. A hallgatók a leendő diplomakoncertjükön minden korszakból kell játszanak egy-egy művet, tételt. Szilágyi Lindától elhangzott többek között Johann Sebastian Bach: D-dúr gambaszonáta, Erőd Iván: Köszönet Bartóknak és Joseph Haydn: D-dúr csellóversenye. A hallgató felkészítő tanára Dr. Déri György volt.
Gulyás-Szabó Gergely zongorán adott elő Scarlatti és Beethoven szonátáiból zongorán. Ő kevesebb művet adhatott elő, ugyanis csellista kísérője betegség miatt nem vehetett részt a koncerten. Gulyás-Szabó Gergelyt Várayné Szüts Katalin és dr. Alszászy Gábor tanárok készítették fel a diplomakoncertre.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!