Nyilvános illemhely készül a Fő téren


2015-05-14 20:35:11  | cikk: pgya  | 


Nyilvános illemhely készül a Fő téren főképe
A Játékfesztiválra elkészül az a nyilvános illemhely, amelyet az önkormányzat a Fő téri Kenessey–Szondy-ház földszintjén – a nagy OTP melletti egykori üveges műhely helyén – alakít ki. Az átalakítási-építési munkák egy hete kezdődtek el, június közepére, a Játékfesztivál kezdetére pedig átadásra kerül a létesítmény – tájékoztatta hírportálunkat Németh Tamás, a Pápai Városfejlesztő Kft. ügyvezetője a délutáni helyszínbejáráson, amelyen dr. Áldozó Tamás polgármester is részt vett.

- A Fő tér rekonstrukciójának célja az volt, hogy egy közösségi tér, találkozó hely alakuljon ki a városban, amely megtörtént, ezt örömmel megállapíthatjuk. Azonban a Fő tér átalakítása során, a korábbi nyilvános illemhelyet meg kellett szüntetni. Közben a közösségi tér olyan funkciókkal bővült, mint például a játszótér, amely sok embert vonz, és jogos volt az a felvetés több lakossági fórumon is, hogy pótolni kellene a lebontott toalettet. Elérkezett az ideje, hogy kialakítsunk egyet, így még inkább élhetőbbé, természetesebbé tehetjük a környezetet – nyilatkozta a polgármester az építkezési helyszín megtekintése közben.

A beruházás az Esterházy Ferenc terv belvárosi alprogramjának részeként valósul meg, 11 millió forint önkormányzati forrásból.
- Az illemhely hasznos alapterülete 48 négyzetméter lesz, amelyben lesz külön férfi és női részleg - egy pelenkázó helyiséget is elkülönítenek -, illetve egy helység a mozgáskorlátozottak részére lesz átalakítva. A nyilvános vécébe egy fizetős forgóvillás beléptetőkapun lehet majd bejutni. A helységek fűtve lesznek, padlófűtést szereltek be, amely a tisztán tartást is elősegíti, takarítás után gyorsabban szárad fel a padozat. A padlófűtést az is indokolta, hogy minél jobban ki lehessen használni a kicsi alapterületet – mondta el Németh Tamás.

A nyilvános illemhely használatáért 100 forintot kell fizetni, a használati díj megfizetését igazoló nyugta pedig beszámítható lesz a Galéria Bisztró étteremben történő vásárláskor.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!