Ötödik helyen zártak a Bakonyerdő serdülői


2015-05-14 13:17:36  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Ötödik helyen zártak a Bakonyerdő serdülői főképe
Az országos serdülő kézilabda bajnokság alsóházi rájátszásában a Bakonyerdő Pápa számára Székesfehérváron az ötödik hely volt a tét. A pápai kézisekre a szezon utolsó mérkőzésén nehéz feladat várt, ugyanis az Alba Regia cseppet sem ígérkezett könnyű ellenfélnek. Az alapszakaszban két alkalommal, a rájátszásban egyszer találkoztak a felek, a mérleg két fehérvári siker (30-28, 28-24) mellett egy döntetlen (29-29) volt. Volt tehát miért visszavágnia a mieinknek, akik nagy elszántsággal utaztak el a Videoton Oktatási Központba. Ahogy arra számítani lehetett, kiegyenlített játékot hozott az első félidő, fej-fej mellett haladtak a csapatok, a félidő derekán a mieink kétgólos előnyre tettek szert, majd a hazaiak hat perc alatt visszakapaszkodtak és a vezetést is átvették (12-9), a szünetre Varga Bálint gólerős játékának köszönhetően minimális előnnyel mehettek a fehérváriak (14-13). Jól jött vissza a rövid pihenőről a Pápa, irányította a játékot, melynek köszönhetően előbb kiegyenlített, majd négy góllal meglépett ellenfelétől (17-21). A játékvezetőktől támogatott Alba azonban nem adta könnyen magát, folyamatosan faragott hátrányából, és két perccel a lefújás előtt két gólra zárkózott. Sajnos a sportcsarnokban nem volt időmérés, így a játékvezetők kedvük szerint alakíthatták a hátralévő időt, egygólos pápai vezetésnél - amikor már a mieink a győzelmet ünnepelték - a játékvezetői kettős jelezte, hogy még egy perc hátravan a mérkőzésből. Húsz másodperccel a lefújás előtt kettős emberelőnyben támadhattak a vendéglátók, azonban ezt is sikerült kivédekeznie a mieinknek, akik végül 24-23-as, bravúros győzelmet arattak, amivel megszerezték az ötödik helyet a bajnokságban.

Alba Regia KSE – Bakonyerdő Pápa 23-24 (14-13)

Kapcsándi Kristóf: Két hasonló képességű együttes csapott össze, idén még nem sikerült legyőznünk őket, most – a legjobbkor – ez összejött, ráadásul idegenben. Gratulálok a srácoknak, a szívüket, lelküket kitették a pályára, úgy érzem mi jobban akartuk a győzelmet, ez lehetett a kulcs. Nagy eredménynek tartom, hogy a Szentgotthárdot, a Győrt, az Alba Regiát is sikerült megelőznünk, serdülő csapatunknak ez az eddigi legjobb helyezése. Szeretném megköszönni a szurkolók egész éves buzdítását is, ebben az ötödik helyben nekik is nagy szerepük van.

Pápai góllövők:
Varga Bálint 11
Palágyi Ákos, Áldozó Soma 4-4
Horváth Martin 3
Farkas Patrik 2

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!