Városrészfejlesztés az Igalon


2015-05-14 00:36:56  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Városrészfejlesztés az Igalon főképe
Gyalogos-átkelőhely épül a Külső-Veszprémi úton, az Igal lakótelepnél. A több mint tízmillió forintos beruházás az Esterházy Ferenc Terv Igali részprogramjának keretében készül el a nyár elejére.
A munkálatok megtekintésekor Áldozó Tamás polgármester emlékeztetett, a Külső-Veszprémi úti gyalogosátkelő-hely létesítésének szükségessége a novemberi lakossági konzultáción már megfogalmazódott, és a tervezésnél is a városrészben élők igényeit vették figyelembe. Molnár István városfejlesztési osztályvezetőtől megtudtuk, a zebra kialakítása az úttest szélesítésével jár, ugyanis középre forgalomelválasztó sziget épül, ami a járműveket sebességcsökkentésre ösztönzi majd.
– 20 méter hosszban épül egy elválasztó sziget, aminek a szélessége két méter lesz. Emellett 50 méter hosszban mindkét oldalon új szegélyt létesít a kivitelező, amely az aszfaltburkolatot a teljes szakaszon lemarta. A helyére új, egyrétegű aszfaltburkolat épül. A gyalogátkelőhelyet három méter szélességben festik majd fel – tájékoztatott a szakember. Elmondása szerint a zebra a lakótelep felőli oldalon két irányból is megközelíthető lesz, míg a Kóter Turistaszálló oldalán rámpát építenek. A beruházás a gyalogos-átkelőhely közvilágítását is tartalmazzák. Az építési munkák ideje alatt az érintett szakaszon sebességkorlátozás van érvényben, illetve számítani lehet részleges forgalomkorlátozásra is.
Áldozó Tamás rámutatott, további fejlesztéseket is terveznek az Igal lakótelepen, így például parkolók építését, vagy éppen a közvilágítás bővítését. – Amennyiben a járdák és a parkolók építésében a következő két-három évben előre tudunk lépni, akkor az a lakótelep életében minőségi változást fog jelenteni – fűzte hozzá Pápa polgármestere. Megjegyezte: alapvető cél a városban, hogy a gyalogos, illetve a kerékpáros közlekedés biztonsága és lehetőségei javuljanak. Csak a biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedés feltételeinek a megteremtésével érhető el az, hogy minél többen használjanak az autó helyett más, alternatív közlekedési módokat – fejtegette a városvezető.
Mint ismert, az Esterházy Ferenc Tervben azok a fejlesztések, beruházások kaptak helyet, amiket a város saját forrásból valósít meg.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!