Sok újdonságot kínál a hétvégi Agrárexpo


2015-05-13 21:54:55  | cikk: pgya  | 


Sok újdonságot kínál a hétvégi Agrárexpo főképe
Minden eddiginél nagyobb területen és minden eddiginél több kiállítóval rendezik meg a hétvégén az Agrárexpót a város és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezésében – tudtuk meg a délutáni sajtótájékoztatón dr. Áldozó Tamás polgármestertől, aki a helyszínen tájékozódott az előkészületekről. A pénteken nyíló mezőgazdasági szakkiállítás és vásár három napon át várja a látogatókat és a mezőgazdaság iránt érdeklődőket. A hagyományos programelemek mellett több újdonságot is kínál a rendezvény.

A szakmai kiállítás helyszínének bejárása során láthattuk, hogy javában folyik a sportcsarnokban az expó területének kiépítése, a beltéri standok összeszerelése, az első mezőgazdasági gépek és traktorok már leparkíroztak, az állatbemutató karámját is felépítették, szemben vele található a mobil lelátó, és a gasztrofalu faházai is várják már a lacikonyhásokat.

- A Nemzeti Agrárgazdasági Kamarától és a mezőgazdasági minisztériumtól idén a korábbi évekhez képest sokkal jelentősebb segítséget kaptunk, amiből világosan kitűnik, hogy mind a kamarának, mind az agrárkormányzatnak a Pápai Agrárexpo az egyik legjelentősebb rendezvény lett a szakmában. A kamara idén ötmillió, míg az agrárkormányzat tízmillió forint támogatással járult hozzá a szakmai kiállítás megrendezéséhez. Az külön örvendetes, hogy nem csak a támogatás mértéke, hanem az érdeklődési szándék is nőtt az előző évekhez képest. Több kiállítónk lesz, nagyobb felületen elosztva. Ismét lesz állatkiállítás, illetve a látványos gépbemutatót már a lelátóról tekinthetik meg az érdeklődők. Úgy is fogalmazhatok, hogy minőségileg is megújultunk, fejlődtünk. Várunk szeretettel mindenkit játszótérrel, gasztrofaluval és olyan show-elemekkel, amelyek a szakmán túl a laikus embereknek is kellemes időtöltést jelent a hétvégén – ismertette a polgármester az agrárexpóval kapcsolatos fejleményeket.

Az elmúlt években visszatérő kiállítók mellett sok új résztvevője is lesz az idei agrárexpónak – mondta el Rádi Róbert, a Polgármesteri Hivatal kabinetfőnöke.
- Közel 120 kiállító jelentkezett, ami az elmúlt évekhez képest jelentős növekedést jelent. Idén sikerült egy helyi termékpiacot megszervezni, a termelő-árusok 58 folyóméternyi asztalt igényeltek, különböző helyben készített termékeket – szörpök, lekvárok, szappan stb. - mutatnak be. Bízunk benne, hogy az expónak ez egy olyan új profilja lesz, amelyet a jövőben is sikerül megtartanunk. A nagy mezőgazdasági gépek részére pedig 400 négyzetméterrel nagyobb területet biztosítottunk, innen ered az idei többlet a kiállításra jelentkezők számában, ami az elmúlt években 90 körül mozgott – tudhattuk meg a mezőgazdasági szakkiállítás újdonságait Rádi Róberttől.

A XIX. Pápai Agrárexpo idei kínálatában természetesen a hagyományos rendezvényelemek is főszerepet kapnak, merthogy vannak olyan kiállítók is, akik a kezdetektől részt vesznek az Agrárexpón, elsősorban a nagy mezőgazdasági gépesek, illetve élelmiszer-kiállítók, mint a Pápai Hús 1913 Kft. A polgármester a sajtótájékoztató végén elmondta, hogy az elmúlt években is voltak külföldi kiállítók a pápai agrárexpón, Erdélyből, Kovászna testvérvárosból érkeztek kézművesek, idén is jönnek, újoncokként köszönthetjük a lengyelországi Gorlicéből érkező kiállítókat, akik cukrásztermékeiket mutatják majd be.

A XIX. Pápai Agrárexpo pénteken 14 órakor nyit a Sportcsarnok területén, szombat-vasárnap pedig reggel 9-től várják az érdeklődőket.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!