Országos sikert ért el a Szó és Kép Színpad


2015-05-13 21:21:54  | cikk: Babos Petra  | 


Országos sikert ért el a Szó és Kép Színpad főképe
Az elmúlt hétvégén szervezte meg a Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület a Flesch Károly Kulturális Központban az amatőr színjátszó csoportok találkozóját. A rangos megmérettetésen 19 csoport vett részt, köztük a pápai Szó és Kép Színpad is. A rendezvény célja, hogy bemutatkozási lehetőség biztosítson a tapasztalatszerzésre- és cserére, valamint a külföldi kapcsolatok ápolására.
Az előadásokat háromtagú minősítő zsűri tekintette meg, ők értékelték a produkciókat különböző szempontok szerint.
A Szó és Kép Színpad Petőfi Sándor: Ki vagyok én? című színpadi játékát vitte színpadra. A darabban Petőfi ismert bordalai és családi versei szerepeltek. A csoport elsősorban a költő  borozós, elmélázós énjét szerette volna kiemelni, az élet és halál közti töprengéseivel. 
Csukárdi Sándor, a társulat vezetője elmondta, az előadás nagyon pozitív elbírálást kapott.
- A zsűri különdíjjal jutalmazott minket, az úgynevezett művészeti szintézis elnevezéssel. Ez annyit jelent, hogy a különböző művészeti ágakat egy darabba sűrítettük, vagyis a verset, a táncot és a színházat. Megdicsérték a táncos jeleneteket, a szép ruhákat, az igényes felépítést. Kritikaként a zsűri azt jegyezte meg, hogy mivel pódiumjátéknak írtuk ki, s ott nem volt lehetőség a színpadra külön színpadot vinni, a versek kicsit harsányabbá váltak, ezáltal más színezetű lett az előadás is.
A csoport céljául tűzte ki az ezüst minősítést, amit meg is kaptak a különdíj mellett.
A Szó és Kép Színpad ezek után sem fog pihenni, hiszen jön a nyár, a fesztiválok és az egyéb rendezvények ideje, ahol sok fellépésük lesz.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!