Egészségnap a bázisreptéren


2015-05-13 21:17:24  | cikk: Babos Petra  | 


Egészségnap a bázisreptéren főképe
Hagyományteremtő szándékkal szervezett első ízben egészségnapot a katonáknak és a dolgozóknak a Pápa Bázisrepülőtér egészségügyi munkacsoportja. A programra nagy volt az érdeklődés, sok katona látogatott el a Csapat Művelődési Otthonba.
A programok, a szűrővizsgálatok, a sportbemutató és a termékbemutató mind-mind azt a célt szolgálták, hogy hasznos és fontos ismereteket, információkat nyújtsanak a táplálkozással, a rendszeres mozgással, az egészséges életmóddal kapcsolatban, valamint a betegségek megelőzése terén. Az egészségnapot egybekötötték véradással is, melyet a bázison évek óta megszerveznek 3-4 havonta.

Bártfai Beáta, hadnagy, egészségügyi tiszt, a program szervezője elmondta, fontosnak tartották az egészségnap megszervezését, hiszen mindenkinek oda kell figyelnie önmagára és a prevencióra. A programokat igyekeztek úgy összeállítani, hogy minél változatosabbak legyenek, s ne csak a szűrővizsgálatokról szóljanak - ami természetesen nagyon fontos -, hanem más területekre is felhívják a figyelmet, így az egészséges életmódra, táplálkozásra, valamint a mozgásra.  Az egészségnap keretein belül volt vérnyomás- és vércukorszint mérés, prosztata antigén szűrés és szemvizsgálat is.

Csortos Attila őrnagy nagyon hasznosnak tartotta a mai napot, hiszen az egészség fontos értéke az embernek, s szerinte ezt mindenáron meg kell őrizni. A fiatalember elmondta, a pszichikai és a fizikai megterhelés egyértelműen szükségessé teszi ezeket a szűrővizsgálatokat, mivel helyt kell állniuk nap, mint nap.

Az egészségügyi munkacsoport, amely 15 főből áll, az év minden napján ügyel a katonák egészségére, és az egészségnapon túl is rendszeresen végeznek szűrővizsgálatokat és méréseket.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!