Rangos sakkversenyen szerepelt a Pápai SE


2015-05-13 11:29:59  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Rangos sakkversenyen szerepelt a Pápai SE főképe
Az elmúlt hétvégén a Pápai SE sakk szakosztálya 11 játékossal Celldömölkön vett részt egy kilencfordulós, 15-15 perc gondolkodási idejű rapid versenyen, ahol mindig – így idén is - komoly mezőny gyűlik össze, és értékes díjakat osztanak ki. Jó példa erre a felnőttek mezőnye, ahol bár szép számmal indultak ifjúsági játékosok, hemzsegtek a nagymesterek és főleg a nemzetközi-, és FIDE mesterek. A pápai szakosztály négy felnőtt és hét ifjúsági versenyzővel képviseltette magát a 155 fős mezőnyben. Hat korcsoportban fiúk, lányok illetve hölgyek és urak egyben játszottak, de külön értékelték őket. A pápaiak hagyományosan jól szerepelnek a kupán, szerencsére ez a tradíció idén sem szakadt meg – tájékoztatott Kiss Csaba szakosztályvezető.
- Celldömölkről három egyéni dobogós helyezéssel és egy csapatéremmel térhettünk haza, Tardos Luca (2004-2005 születettek) 4.5 ponttal, Domonkos Eszter (2002-2003) hat ponttal ezüstérmet szerzett. Ami viszont bombameglepetésnek számított - bár én titkon reménykedtem benne - a 2006-ban vagy később született iskolások mezőnyében Hetyei Dániel (Erkel) bronzérme. Dániel élete első versenyén vett részt és 15 fiú között végzett a harmadik helyen. Az utolsó fordulóban egy horvát nemzetiségű kisfiút győzött le, ellenfele tudomásom szerint legalább három éve sakkozik, ellentétben Danival, csak alig pár hónapja, kilenc mérkőzésből megszerzett hat pontja dicséretre méltó. Lukács Levente és Farkas Dorina ötödik, Czemmel Dániel hatodik helyen végzett, mindannyian tárgynyereményben részesültek.
Kiss Csaba elmondta, a csapatversenyben bronzérmet szerzett a Farkas Dorina, Domonkos Eszter, Tardos Luca, Hetyei Dániel összeállítású csapatuk. Dobogósaik kupát (csapatban érmet is) és tárgynyereményeket kaptak. A szakosztály edzéseire kedden és pénteken a HEMO-ban 14:30-tól 18 óráig továbbra is várja a sportággal ismerkedni vágyókat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!