Tánccal a drogok ellen


2015-05-10 21:44:07  | cikk: pgya  | 


Tánccal a drogok ellen főképe
Péntek délután gyerekek lepték el a Fő tér egyik teraszát, a hangszóból népzene csendült fel, molinót függesztettek ki és jókedvűen ropták a táncot, a járókelők nagy tetszésére. Az eseményről Tóth Juliannát, a lovászpatonai Bánki Donát Általános iskola pedagógusát kérdeztük:

- Egy TÁMOP-pályázat Partnerség-hálózatosodás című modulja keretében több közösségi rendezvényt bonyolítunk le, amelynek ez a Fő téri tánc az egyik mozzanata. A pályázaton több téma volt választható, a mi iskolánk a szenvedélybetegségek megelőzését választotta. Az első esemény egy előadás volt, amelyet az Alkohol-Drogsegély Ambulancia munkatársai segítségével valósítottunk meg, a noszlopi rehabilitációs intézet fiataljai látogattak el az iskolánkba. Rajzpályázatot is hirdettünk a témában, amelyen több pápai általános iskola is részt vett. A mai programmal arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy ne drogozzunk, ne alkoholizáljunk, a gyerekek körében egy olyan szemléletet szeretnénk kialakítani, hogy legyen más a szenvedélyünk, mint például a néptánc. Az iskolánkban húsz éve működik néptánc, órai keretben is, Müller Zoltán tanártársamat hívtam segítségül az esemény megvalósításához – tájékoztatta hírportálunkat Tóth Julianna tanárnő.

Müller Zoltán néptáncoktató érdeklődésünkre elmondta, hogy szívesen állt az ügy mellé, mert fontosnak tartja a káros szenvedélyek elleni cselekvő fellépést.
- Januárban személy szerint én is letettem a cigarettát, és remélem, hogy egyre kevesebb fiatal válik rabjává a káros szenvedélyeknek. Sok-sok éve azon dolgozunk, hogy „bedrogozzuk” a gyerekeket a tánccal, egyre nagyobb sikerrel, több iskolában és oktatási intézményben tanítok. A tánc nem elvesz az embertől, mint a káros szenvedélyek, hanem ad: tartást, emberséget, külföldi utazást, amit amúgy nem engedhettem volna meg magamnak, rengeteg barátot, országos és európai szinten és nem utolsó sorban egy jó közösséget. Ezt bátran állíthatom, hiszen már harminc éve vagyok a pályán – nyilatkozta az eseménnyel kapcsolatban a táncoktató.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!