Pápán zárult az Úszósuli körverseny


2015-05-10 17:01:40  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Pápán zárult az Úszósuli körverseny főképe
A Pápai Úszó Sportegyesület (PUSE) szervezésében a Veszprém megyei Úszósuli körverseny negyedik, záró fordulójának a Várkertfürdő adott otthont. A kupasorozat célja a megyei és környékbeli egyesületek, úszóiskolák úszóinak versenyeztetése, sikerélményhez juttatása volt, tehát azokat várták, akik a hazai úszóversenyeken kevésbé eredményesen versenyeznek. Ennek érdekében a Magyar Úszó Szövetség aktuális korosztályos ranglistáján, az aktuális versenyszámban, az első húsz között szereplő úszók nem nevezhettek, de versenyen kívüli indulásra lehetőséget biztosítottak a szervezők. Mindhárom úszásnemben, 21 versenyszámban 15 egyesület 203 versenyzője állt rajkőre a 25 méteres medencénél, a rendezők 650 körüli nevezést regisztráltak a nap során. A legnagyobb számban a Veszprémi Úszó Klub képviseltette magát, de a házigazda Pápai Úszó SE sem sokkal maradt el tőlük, a hazaiaknak 37 sportolója ugrott vízbe. Babai Gergő, a PUSE edzője elégedett volt tanítványaival, akik végül három első-, egy második-, és két harmadik helyet szereztek, a legjobb eredményt a veszprémiek érték el, 11 arany-, 12 ezüst-, és 11 bronzéremmel.
- A mostani verseny is jól sikerült, a versenysorozatról tudni kell, hogy egy pápai és két veszprémi versenyen vagyunk túl, a mostani kupa után alakult ki a végső sorrend. Pápai színekben sok olyan induló volt, aki még csak most ismerkedik a versenyzéssel, az egyesület versenyzői mellett ők is jól teljesítettek, pozitív élményekkel gazdagodtak, bízom benne, hogy az edzéseken is találkozunk velük.
A negyedik forduló után elkészült az összesítés is, 1409 ponttal a Veszprémi Úszó Klub végzett az élen, második a Rája 94 Úszóklub (1095 pont), harmadik pedig a Vidra SE (959 pont) lett. A Pápai Úszó SE a 21 tagú mezőnyben a 9. helyen zárt. Babai Gergő elmondta, reális a helyezésük, mostantól pedig a június 13-ai Miniolimpiára készülnek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!