Legyen munkaszüneti nap május 9. - Európa napi DK-ás kitelepülés


2015-05-09 21:24:54  | cikk: pgya  | 


Legyen munkaszüneti nap május 9. - Európa napi DK-ás kitelepülés főképe
- Jó pápainak lenni, jó magyarnak lenni, jó európainak lenni, így együtt adja identitásunkat e három” - mondta Kerecsényi Zoltán a Demokratikus Koalíció (DK)  szombat délelőtti kitelepülésén, a Kossuth-szobornál.

A program keretében – amelyen a párt aktivistái lufikat, szórólapokat osztottak a járókelőknek – Kerecsényi Zoltán választókerületi elnök, önkormányzati képviselő tájékoztatta a sajtó megjelent képviselőit. Kerecsényi elmondta, hogy büszkén kell feltekintenünk nemzetünk és szülővárosunk lobogója mellett lengedező EU-zászlóra is.

- Pápa gazdag múltú, kultúrájú város, a régmúltban is az európai fejlődés és haladás egyik kiemelkedő szellemi helye volt, gondoljunk csak a híres kollégiumra, de gondolhatunk az Esterházy-család európai színvonalú szellemiségére. Sok mindent köszönhetünk Európának, ha csak a közelmúltat tekintjük, a sok EU-s támogatás mind a fejlődést szolgálta. Elsősorban pápaiak vagyunk, elsődleges cél, hogy a város továbbra is fejlődhessen, hogy a jövendőben is minél több sikeres pályázat legyen, hogy minél több uniós támogatást lehessen lehívni –  mondta az önkormányzati képviselő.

Kerecsényi Zoltán röviden ismertette a Demokratikus Koalíció központi állásfoglalásait az Európa Nap kapcsán: május 8-án minden közintézményben és iskolában emlékezzenek meg a második világháború európai befejezéséről, a béke fontosságáról, továbbá május 9. legyen munkaszüneti nap, hogy minden polgár szabadon, saját akarata szerint ünnepelhesse meg az Európa Napot!
- Merthogy ez a nap a közös szabadságunk, fejlődésünk, békénk és sikereink napja, tegyük ehhez méltóvá – zárta a Kossuth utcai kitelepülés alkalmából összehívott sajtótájékoztatóját a DK önkormányzati képviselője.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!