Beléptető rendszer a Várkertfürdőben


2015-05-09 19:08:06  | cikk: HuHa  | 


Beléptető rendszer a Várkertfürdőben főképe
A jövő héttől már élesben működik a Várkertfürdőben kialakított gépi beléptető rendszer. Hasonló, órás rendszerű beléptetés más fürdőkben már régóta működik, a pápai létesítmény most tudta megfinanszírozni a huszonöt millió forintos beruházást. A pontos vendégregisztrációra alkalmas technológia koordinálja a vendégek közlekedését a fürdőben a kért szolgáltatások alapján, kiszűri azokat, akik a megváltott időtartamnál tovább tartózkodnak a létesítményben és biztosítja a helyi jegyvásárlást. A beruházás kapcsán Kovács Antal vezérigazgató arról tájékoztatott, a két bejáratnál beléptető kapukat alakítottak ki, a vendégek a jegy megvásárlásakor karórát kapnak, ez a karóra rögzíti a megvásárolt szolgáltatásokat és azt, hogy a fürdőn belül mely szektorokban mozoghatnak.
-A két beléptető kapun kívül a fallabda pályánál lévő folyosón is elhelyeztünk egy kaput ezzel biztosítva, hogy azok, akik csak az uszodát kívánják használni és úszójegyet vásárolnak, ne tudjanak átmenni a termálfürdőbe, ugyanakkor minden eddigi szolgáltatást meg tudjunk tartani. A rendszer nagyon pontosan rögzíti, ki meddig, hol tartózkodhat a létesítményen belül, így arra is alkalmas, hogy a túlfürdőzést jelezze. Természetesen türelmi időt hagyunk a vendégeknek, de az eddigi esetleges munkatársi hiányosságok ezzel a rendszerrel megszűnnek – mondta a fürdő vezetője.

A beruházás kivitelezését végző cég már közel kétszáz fürdőben és hotelben épített ki hasonló rendszert, piacvezetők e területen. Képviselőjük szerint, a beléptetés ily módon nagyon megbízhatóan, pontosan követhetően biztosítható. Valyon Gábor projektvezetőtől megtudtuk, a fejlesztés két részből áll, egyik részét a fizikai beléptetést biztosító kapuk jelentik, a másikat pedig a jegyértékesítő rendszer, melyhez a pénztárgépek kapcsolódnak. Beléptető kaput építettek az uszoda és a termálfürdő bejáratához, mindkét helyen két-két forgóvillás kapu és egy mozgássérült bejáró biztosítja a belépést. A kettős funkció miatt a két épületrészt elválasztották egymástól a fallabda pálya folyosójánál, így az úszójegyet váltók csak odáig mehetnek, a fürdő teljes egészére jegyet vásárlók viszont szabadon közlekedhetnek az épületben.
-A vendégek a korábbi módon érkeznek a fürdő recepciójához és váltanak jegyet az igénybe veendő szolgáltatásokra. A pénztáros ez alapján átadja a rádiófrekvenciás csuklópántot, mely rögzíti a tartózkodás időtartamát és az egyéb megvásárolt szolgáltatásokat. A vendég a csuklópánt terminálhoz érintésével átjut a beléptető kapun. Kifelé a csuklópántot le kell adni a forgóvilláknál, erre szolgál a beléptető kapuk belső felén elhelyezett csuklópánt elnyelő, ebbe kell bedobni a karórát, csak így lehet távozni. Ha túlfürdőzés történt, tehát a vendégnek hátraléka keletkezett a megvásárolt jegyéhez képest, vagy nem adta le a kulcsot és a bérelt holmikat, akkor a kapu nem engedi ki mindaddig, míg a tartozását nem rendezi – tájékoztatott a szakember.

A már telepített és jelenleg próbaüzemmel működő beléptető rendszert Áldozó Tamás polgármester is megtekintette, hiszen a beruházás a városi finanszírozású Eszterházy Ferenc Terv keretében valósul meg. Mint mondta, a fürdő többségi tulajdonosa a város és a város viseli az összes terhet, mely a létesítmény működésének stabilizálásához szükséges. Az a megoldás, hogy az uszoda költségeit átvállalta a város, olyan helyzetbe hozta a fürdőt, hogy képessé vált új beruházás indítására. Ennek első eleme a beléptető rendszer kiépítése, mely nagyon fontos lépés abba az irányba, hogy a vezetői döntéseket megalapozó megfelelő statisztikák rendelkezésre álljanak, így egyfajta vállalatirányítási rendszer alapját is képezheti.
-Nyáron többször voltak a fürdőben olyan jelenetek, amikor az itt dolgozók a legnagyobb jószándékkal sem tudták pontosan ellenőrizni a ki- és beléptetést, és voltak, akik ezzel bizony visszaéltek. Ezek a szituációk most meg fognak szűnni – közölte. A városvezető hozzátette, a Várkertfürdő 2011-es, európai uniós támogatással megvalósított beruházása óta ez a legjelentősebb fejlesztés a létesítményben és arra számítanak, hogy a következő években továbbiakat is tud finanszírozni a fürdő saját erőből, vagy a támogatás önerejének biztosításával. Az új beléptető rendszer próbaüzeme már megkezdődött, a tervek szerint jövő keddtől már élesben működik a gépi beléptetés. A létesítmény vezérigazgatója kiemelte, a korábban megvásárolt bérletek kezelése is megoldott az új rendszerrel, de ezentúl más konstrukcióban működik majd  a bérletek felhasználási lehetősége. A változásokról a sajtóban és a fürdőben is tájékoztatják a vendégeket. Az új beléptető rendszer üzembe helyezése azt is jelenti, hogy a május 22-én nyitó strandra is már ezeken a kapukon léphetnek be a vendégek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!