Kulturális bemutató a katolikus iskolában


2015-05-09 10:46:42  | cikk: Babos Petra  | 


Kulturális bemutató a katolikus iskolában főképe
A Szent István Római Katolikus Általános Iskola idén rendezte hatodik kulturális bemutatóját. A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színházterme zsúfolásig telt az érdeklődőkkel.
A 8. osztályosok palotása után Gombásiné Takács Gyöngyi igazgatónő köszöntötte a megjelenteket a szentté avatott II. János Pál pápa idézetével, miszerint: „Legyünk egyek abban, hogy magunkban és környezetünkben őszintén keressük a jóságot és a békét!”
Mint mondta, az ünneplés az emberi élet velejárója, mely a rohanó időt megállítja. Sajnos olyan világban élünk, amikor sok az internetfüggő fiatal, és a folyton siető-rohanó és ezért beszélgetni, a másikat meghallgatni nem tudó felnőtt már nem tud igazán, szívből ünnepelni. Az ünnep közösséget és a közösség ünnepet tud teremteni.
- A mi iskolaközösségünk több mint 240 diákja és a pedagógusok már hetek óta készülnek erre a mai estére. Sokat és sokan dolgoztunk azért, hogy megajándékozzuk a jelelevőket egy tartalmas, színes műsorral.
Az igazgatónő hangsúlyozta, nem az volt a céljuk, hogy kifogástalan művészi produkciók szülessenek, hanem hogy minél több gyermeknek adjanak lehetőséget, hogy felszínre hozzák a bennük rejlő kincseket. Hiszen pedagógusaik arra szeretnék nevelni őket, hogy nem egymással rivalizálva, egymásra licitálva kell érvényesülni, hanem mindenkinek a saját talentumait kell felismernie, s azt gyarapítani.
Gombásiné Takács Gyöngyi hozzáfűzte, szombaton Veszprémben a Gizella-napokon a Veszprémi Főegyházmegye fenntartásában működő intézmények diákjait is jutalmazzák, a katolikus iskolából három tanuló is elismerésben részesül.
A gondosan összeállított műsorban minden osztály szerepelt, voltak, akik táncoltak, verset szavaltak, jelenetet adtak elő, vagy éppen hangszeren játszottak.
A több mint két órás műsort a közönség vastapssal díjazta.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!