Iskolai közösségi szolgálat a baleset-megelőzés jegyében


2015-05-08 14:49:39  | cikk:  | 


A Pápai Rendőrkapitányság a közelmúltban három pápai középiskolával kötött együttműködési megállapodást annak érdekében, hogy az ott tanuló diákok az előírt közösségi szolgálatot a rendőrség munkáját segítve is teljesíthessék.
A közösségi szolgálatra jelentkező diákok több baleset-megelőzési programban vettek részt Sándor Zsolt rendőr hadnagy, iskolai bűnmegelőzési tanácsadó irányításával. Közreműködtek 2015 márciusában a Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa helyi fordulóján kitöltött tesztlapok javításában, majd ugyancsak márciusban, koordinátorukkal az egyik forgalmas pápai gyalogos-átkelőhely közelében nyújtottak segítséget az úttesten áthaladóknak. A Pápai Rendőrkapitányság 2015 áprilisában megrendezett nyílt napján, valamint a Kerékpáros Ifjúsági Kupa városi fordulóján is jelentős mértékben segítették a szervezők munkáját. Legutóbbi szolgálatuk alkalmával – 2015. május 6-án – Pápa egyik forgalmasabb útszakaszán szólították meg a
kerékpárosokat és baleset-megelőzési tanácsokat tartalmazó kiadványt adtak át számukra, valamint a parkoló autók szélvédőjére helyeztek ki baleset-megelőzési tájékoztatókat.

Képek:

nincsenek képek