Felszámolás indult a Lombard Kézizálog ellen!


2015-05-08 07:18:04  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: nol.hu  | 


Felszámolás indult a Lombard Kézizálog ellen! főképe
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) visszavonta a KÉZIZÁLOG Zrt. engedélyét, s kezdeményezte annak felszámolását, a társaság ügyfélpénzeket, betéteket nem kezelt - áll az MNB legfrissebb közleményében. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a társaság pénzügyi és működési helyzete miatt a vonta vissza a KÉZIZÁLOG Pénzügyi Szolgáltató Zrt. pénzügyi szolgáltatási tevékenységre vonatkozó tevékenységi engedélyét. A jegybank egyúttal kezdeményezte a társaság felszámolását, illetve - a törvény előírása szerint - a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló (PSFN) Nkft. felszámolóként való kirendelését. Mint ismert, az MNB 2015. január 22-én felügyeleti biztost rendelt ki a KÉZIZÁLOG Zrt.-hez a pénzügyi vállalkozás helytelen hitelezési és refinanszírozási gyakorlata miatt, a PSFN felügyeleti biztosa pedig ismeretlen tettes ellen csalás bűntettének gyanúja miatt feljelentést tett egy, a KÉZIZÁLOG Zrt.-hez és leányvállalatához kötődő ügy kapcsán. A KÉZIZÁLOG Zrt. ügyfélpénzeket, betéteket nem kezelt. Sem a társaság mérete, tevékenysége, sem az érintett refinanszírozó intézmények által esetlegesen elszenvedendő veszteség nem jelent kockázatot a hazai pénzügyi rendszerre vonatkozóan - olvasható a portfolio.hu-n.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!