Tavaszi dobóversenyek


2015-05-07 12:18:08  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Tavaszi dobóversenyek főképe
A Pápai SE atlétika szakosztályának kalapácsvetői az elmúlt időszakban két versenyen léptek dobókörbe. A versenysorozat Veszprémben indult, ahol a VEDAC (Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club) évadnyitó dobóversenyén szép számú pápai indulót regisztrálhattak a szervezők, ugyanis 11 kalapácsvetőnk igyekezett minél jobb eredményt elérni. A dobóverseny rendezőihez összesen 51 női, 70 férfi kalapácsvető nevezés érkezett. Veszprém után május első hétvégéjén a sportolók Szombathely felé vették az irányt, ahol az Atlétikai Magyar Szuperliga második fordulóját rendezték.
- Veszprémben gyermek kategóriában Tóth Richárd (37,26 méter), az újoncok között Sztupák László (54,71) első helyet szerzett, Csébi Fruzsina az ifjúságiak mezőnyében a dobogó második fokára állhatott fel (54,16), a junioroknál pedig bronzérem került a nyakába (46,83), szintén harmadik lett Tölgyesi Dániel (56,93), aki a serdülő fiúk között indult. Balogh Márkó, Piriti Mátyás és Molnár Dániel márciusban csatlakozott az egyesülethez, a fiatalok első versenyükön 30 méter fölé tudták eldobni saját szerüket, ami ennyi edzéssel a hátuk mögött igen jó eredménynek mondható, ha megmarad a lelkesedésük és továbbra is szorgalmasan edzenek, akkor jó eredményeket tudnak elérni a későbbiekben is. Rózsás Ferenc bár helyezést nem ért el a serdülők között, 46,16 méterre hajította a négy kilogrammos szert, ami egyéni csúcsot jelentett számára – elevenítette fel a versenyt Kis Károly, a PSE edzője.
A kiváló edző elmondta, a Szombathelyi Dobó SE a Sugár úti Atlétikai Centrumban rendezte meg a Savaria Kupát, a PSE színeiben Toki Adrián a junior korcsoportban második helyezést ért el (62,85), a serdülőknél Tölgyesi Dániel egyéni csúcsot dobott (59,33), ami szintén a dobogó második fokához volt elegendő. Csébi Fruzsina az ifjúságiak vetélkedésében harmadik helyezést szerzett (53,66).

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!