Kerékpárost ütött el az autós


2015-05-07 10:56:10  | cikk:  | 


Jobbra kanyarodása közben nem adott elsőbbséget az egyik pápai útkereszteződésben egy autós a védett úton érkező kerékpárosnak. A biciklis 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.
A rendelkezésre álló adatok szerint a 29 éves B. Dávid pápai lakos 2015. május 05-én 6 óra 45 perckor Pápán, a Várkerti úton közlekedett személygépkocsijával. A Szent István úti kereszteződéshez érkezve – az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla ellenére – nem adott elsőbbséget a védett úton tőle balról érkező kerékpárosnak és megkezdte a jobbra kanyarodást, miközben elsodorta a biciklist. Az ütközés következtében a kerékpárt hajtó férfi elesett és könnyű sérüléseket szenvedett, valamint kerékpárja is megrongálódott.
A gépkocsivezető ellen indult szabálysértési eljárást a Pápai Rendőrkapitányság Igazgatásrendészeti Osztálya folytatja le.
A Pápai Rendőrkapitányság kéri a gépjárművezetőket, hogy közlekedésük alkalmával legyenek figyelemmel a jó idő beálltával megnövekedett kerékpáros forgalomra. A kerékpárosok a közlekedés egyik legvédtelenebb szereplői, kérjük, vigyázzanak rájuk és segítsék biztonságos közlekedésüket!

Képek:

nincsenek képek