Városi angol és német nyelvi verseny a Munkácsyban


2015-05-06 22:11:06  | cikk: Babos Petra  | 


Városi angol és német nyelvi verseny a Munkácsyban főképe
Huszonkettedik alkalommal szervezte meg a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola a város és a környék 5. és 6. osztályosainak a német és angol nyelvi versenyt.  A megmérettetésen idén 42 diák vett részt 9 iskolából.
Szücs Judit, az idegennyelvi munkaközösség vezetője, a verseny szervezője érdeklődésünkre elmondta, harmadik éve hirdetik meg hiánypótló szándékkal az angol nyelvi versenyt is, mivel a városban sokan tanulják ezt a nyelvet.
- A mai versenyre a legjobbak kerültek be, hiszen egy írásbeli forduló előzte meg a szóbelit. A diákok két korcsoportban versengtek egy-egy két tagból álló szakmai zsűri előtt. A feladatok hasonlóak a nyelvvizsgához, rövid beszélgetés után egy képről kell leírást adni. A zsűriben az angolosoknál helyet foglalt Gacs Mercédesz, Németh Éva, Mógor Adrienn és Kövi Rózsa, míg a németeseknél Verrasztó Ágnes, Tóthné Bogdán Zita, dr. Hauberné Szabó Tímea és Gerecs Magdalena nyelvtanár.

Képek:

Eredmények:

Német nyelv: 
5. osztály
I. Nagy Sarolta (Erkel)
II. Polgárdi Hanna (Erkel)
III. Cseke Patrik (Weöres)

6. osztály
I. Schüld Máté (Erkel)
II. Tompa Dézi (Erkel)
III. Borsi Dávid (Szent István)

Angol nyelv:
5. osztály
I. Barta Boglárka ( Erkel)
II. Orbán Laura (Erkel)
III. Ruisch Enikő (Erkel)

6. osztály
I kategória
I. Lőrincz Zsófia (Erkel)
II. Varga Izabella (Munkácsy)
III. Marczali Mátyás (Erkel)

II. kategória
I. Javadi Szuren ( Türr)
II. Pálffy Boglárka (Türr)
III. Szolga Larissza (Türr)
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!