Atlétika: Egyéni-, és csapatbajnokság


2015-05-05 15:25:19  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Atlétika: Egyéni-, és csapatbajnokság főképe
Hosszú hónapok után a Munkácsy Sporttelepe ismét atlétika versenynek adott otthont. Két versenynapon három korcsoportnak ugyanis megrendezték a három- (60 méter futás, távolugrás, kislabda hajítás), négy- (60 és 600 méter futás, távolugrás, kislabda dobás), és öttusa (100 és 800 méter futás, távolugrás, kislabda dobás, súlylökés) egyéni és csapatversenyt, valamint a III. és IV. korcsoportnak az egyéni diákolimpia küzdelmeket, melynek tétje a megyei finálén való részvétel volt. Mindkét napon kiváló időjárási körülmények fogadták a diákokat, Kis Károly, a Versenybíróság elnöke örömét fejezte ki, hogy hosszú idő után ismét atlétika vetélkedést rendeztek városunkban, és a résztvevők számával sem volt elégedetlen, a legjobb eredményeket - ahogy azt várni lehetett – a Pápai SE versenyzői érték el, de a vanyolai tanulók eredményeire sem lehet panasz.
- Mindkét napon izgalmas versenyek voltak, hétfőn négy bajnokot hirdettünk, a négy versenyszámból háromban a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola nyert, egyet pedig a Weöres Sándor Általános Iskola. A III. korcsoportosok mezőnyében egyéniben két kiemelkedő eredmény született, Györkös Hanna (Weöres) és Sztupák László (Munkácsy) nagy fölénnyel nyerte az egyéni összetett versenyt, a megyein mindketten jó eséllyel pályáznak egy előkelő helyezésre. A IV. korcsoportosok egyéni küzdelmeiben lényegesen kevesebb induló volt, átlagos eredmények születtek, egy kivétellel, egy vanyolai fiú 12 másodperc alatt futotta le a 100 métert. Az ötpróbára nagy örömömre sokan neveztek, kilenc fiú-, és három lánycsapat vett részt a küzdelmekben, az eddig ismert eredmények alapján a Munkácsy és a vanyolai Vajda Péter Általános Iskola között dőlhet el az első hely.

Az iskolák sorrendje hamarosan.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!