Civil majális vasárnap délután


2015-05-05 13:36:48  | cikk: pgya  | 


Civil majális vasárnap délután főképe
Nyolcadik alkalommal szervezik meg a Civil majálist az Erzsébet ligetben, amelyre vasárnap 14 órától várják az érdeklődőket. A majálison a pápai és járási civil szervezetek bemutatkozó, foglalkoztató standjaikkal lesznek jelen, a színpadon pedig egymást váltják majd az amatőr művészeti csoportok, egyesületek produkciói. A Civil Majális megrendezését az utóbbi években a Civilszerviz Közösségfejlesztők Közhasznú Egyesülete vállalta magára.

A Civil Majális lehetőséget biztosít a Pápán és a járásban tevékenykedő civil szervezeteknek a bemutatkozásra. Kézműves és interaktív foglalkozásokat tartanak, kiállítják eszközeiket, felszereléseiket, az amatőr művészeti egyesületek pedig bemutatkozhatnak a színpadon. Idén is sokszínű kavalkád fogadja az Erzsébet ligetbe látogatókat vasárnap délután. A rendezvényen ebben az évben is nagy hangsúlyt kap a hagyományőrzés, a környezetvédelem és a szabadidő hasznos eltöltése. Egyebek mellett íjászbemutató, gyöngyfűzés, kosárfonás, kézműves termékek vására, papírvirág készítés, quilligelés, a csillagászokkal a napkitörés megfigyelése, továbbá a Közszolg Kft. munkatársai a szelektív hulladékgyűjtésre, míg a Vöröskereszt önkéntesei a véradás fontosságára hívják fel a figyelmet.

A színpadon a kistérség kulturális és művészeti csoportjai mutatják be produkcióikat. Fellépnek majd – többek között – a Teveli Táncos Lábak, a vaszari Ihász Gábor Általános Iskola Citerazenekara, a Nyárádi Dalárda, az Optikai Csalódások Együttes Homokbödögéről, a Munkácsy Zenestúdió és számos asszonykórus, néptáncegyüttes és nyugdíjas klub szórakoztatja rövid műsorral az érdeklődőket.

2013-ban alapították az Önkéntes Díjat, amelyet olyan személyek és közösségek kaphatnak meg, akik kiemelkedő önkéntes tevékenységet végeznek működési területükön. A díj idén is átadásra kerül.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!