Modern kormányablak nyílt a Járási Hivatalban


2015-04-30 22:46:58  | cikk: pgya  | 


Modern kormányablak nyílt a Járási Hivatalban főképe
A Fő utcai Járási Hivatal földszintjén várja a térség polgárait a ma délután hivatalosan is átadott Pápai Járási Kormányablak. Ezzel egy időben megszűnt az ügyfélfogadás a Városháza földszintjén található okmányirodán, melynek funkcióját is átveszi a Kormányablak. Beszédet mondott dr. Kovács Zoltán, területi közigazgatásért felelős államtitkár, városunk országgyűlési képviselője és Takács Szabolcs Veszprém megyei kormánymegbízott, majd Horváthné Farkas Andrea járási hivatalvezetővel közösen átvágták a nemzeti színű szalagot.

A megjelenteket  Horváthné Farkas Andrea, a Pápai Járási Hivatal hivatalvezetője üdvözölte, majd felkérte Takács Szabolcs kormánymegbízottat köszöntője megtartására.
- A megyében a pápai a hatodik kormányablak, amely átadásra kerül, és a második legnagyobb a veszprémi után. 128 millió forintos beruházásból valósulhatott meg. Köszönöm, hogy Pápa városa 2013. január 1-től díjmentesen biztosítja az épület használatát. A 21. századi infokommunikációs eszközökkel felszerelt ügyféltér kialakítása mellett tágas irattár és háttérirodák kialakítására került sor az ügyintézés gyorsítása érdekében. Remélem, hogy a közel 61 ezres, 49 települést magába foglaló pápai járás minden lakosa elégedett ügyfélként fog távozni a kormányablakból – köszöntötte a megjelenteket a Takács Szabolcs, majd átadta a szót dr. Kovács Zoltán államtitkárnak, hogy tartsa meg ünnepi beszédét.

Az államtitkár beszédében visszaemlékezett, hogy mint a város korábbi polgármestere az épületben számtalan éven át együtt dolgozott a jelenlévők többségével.
- Ez a terem volt a város képviselő-testületének otthont adó ülésterme, ma egy kormányablak, amely szintén a közjót kell szolgálja, mint a képviselő-testület döntései. A jövőépítés egyik fontos állomása a kormányablak-rendszernek a kialakítása. A kormány 300 körüli kormányablak megnyitását tűzte ki célul 2011-ben. Egy újfajta ügyfélszolgálat, amely megjelenésében is, és az integrált ügyintéssel is egy új minőséget kíván képviselni a megújított közigazgatásban. 2010 előtt az államigazgatás presztízse nagyon alacsony volt a polgárok megítélése szerint. Ezen kívánt változtatni a kormány, egyrészt a területi közigazgatás integrációjával, másrészt a kormányablak-rendszer kialakításával – ismertette a kormány céljait a megújult közigazgatással kapcsolatban dr. Kovács Zoltán államtitkár.

A pápai kormányablak a 101-ik az országban tudta meg a hallgatóság, az államtitkár elmondta, hogy minden igyekeztével azon volt, hogy a pápai legyen a századik, de egy másik államtitkár ebben a törekvésében egy nappal megelőzte, nem túl sportszerűen, jegyezte meg félig tréfásan.
- A másik államtitkár nyert, de hogy századik vagy 101-ik teljesen lényegtelen abból a szempontból, hogy a pápaiak is nyertek ezzel a kormányablakkal, hiszen olyan kollégák ülnek majd itt, akik régóta gyakorolják foglalkozásukat az ügyfelek megelégedésére. A cél a valóban „egyablakos ügyintézést” jelenti: a kezdeti ötven ügytípusból mára eljutottunk oda, hogy már 338-at lehet intézni a kormányablakokban és megcéloztuk az ezres nagyságrendet. Ez azt jelenti egy-egy ügyintéző számára, hogy sokféle ügyet kell intézni, ebben lesz segítségükre az úgynevezett Tudástár informatikai segédlet, amely a minisztériumokon keresztül napra kész információkkal áll majd az ügyintézők rendelkezésére – tájékoztatta a jelenlévő ügyintézőket az államtitkár és arra kérte őket, hogy a rendszerrel kapcsolatos észrevételeiket jelezzék vezetőik felé.

Az idei esztendő első negyedében 148 ezer ügyfél jelentkezett, amely szám növekedni fog, tekintettel arra, hogy egyre több kormányablak kerül megnyitásra.
A jövőre nézve dr. Kovács Zoltán elmondta, hogy idén be is fejezik a kormányablak-programot, nem csak polgármesteri hivatalokban, járási hivatalokban, hanem vasúti csomópontokban – például a közelmúltban Szombathelyen –, illetve nagyobb forgalmú munkaügyi kirendeltségeken is nyitnak kormányablakot. További információként tájékoztatta a jelenlévőket az államtitkár, hogy a kormányablakokban a Quaestor-károsultak ügyében bővítik a postai felvevő helyeket, a kollégák átveszik a károsultak kérelmeit zárt borítékban és továbbítják azokat a Befektető-védelmi Alaphoz (Beva). Ugyanakkor hozzáfűzte, hogy a pápai kormányablak nem foglalkozik a Quaestor-károsultak ügyével - a károsultak elenyésző száma miatt -, az érintettek  a megyeszékhelyen lévő kormányablakhoz bizalommal fordulhatnak.
Az államtitkár sok sikert és számos elégedett ügyfelet kívánt a pápai Kormányablak munkatársainak,  továbbá jó együttműködést az önkormányzattal.
A nemzeti színű szalag átvágása után a Kormányablakba megérkeztek az első ügyfelek is, diákigazolványt készíttetni maguknak, amely gyorsan és vidám hangulatban, fennakadás nélkül meg is történt. A kisdiákoknak és szüleiknek dr. Kovács Zoltán is segített eligazodni a teljesen új, modern ügyféltérben.
A pápai Kormányablak megközelíthető a Járási hivatal főbejáratán a Fő utca felől, illetve a Pálos tér felől is nyitottak egy impozáns bejáratot az épületbe.

Képek:

A Pápai Járási Hivatal Kormányablak Osztály ügyfélfogadási rendje az alábbiak szerint alakul:

Hétfő:        7.00 - 17.00
Kedd:         8.00 - 16.30
Szerda:      8.00 - 17.00
Csütörtök: 8.00 - 18.00
Péntek:      8.00 - 13.30
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!