Szalai Szabolcs lett az év tűzoltója


2015-04-30 14:56:07  | cikk: Babos Petra  | 


Szalai Szabolcs lett az év tűzoltója főképe
A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság és a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közös ünnepség keretében tüntette ki Szent Flórián és Szent György nap alkalmából az év rendőrét és tűzoltóját. Az elismerést a közelmúltban adták át Veszprémben, a megyeházán. Az ünnepélyen a megye rendőreinek és tűzoltóinak példamutató munkáját díjazták. Pápán az év rendőre Füredi Zoltán lett, az év pápai tűzoltója kitüntetést pedig Szalai Szabolcs, a Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltség gépjárművezetője vehette át.
A fiatalember már gyermekkora óta szeretett volna tűzoltó lenni, hiszen nagyon tetszettek neki a hatalmas tűzoltóautók és ez a hivatás. Szalai Szabolcs polgári szolgálatosként kezdett 2002-ben a tűzoltóságon, ahol katonai szolgálatát töltötte. Ezt követően kapott lehetőséget arra, hogy maradjon, így 2003 óta tagja beosztott tűzoltóként a hivatásos állománynak. 2010 júniusától gépjárművezetőként ténykedik a lánglovagoknál.
Mint mondta, a tűzoltó gépjármű vezetőjének több féle feladata is van. Vonuláskor a KRESZ szabályait be kell tartaniuk, kivétel, ha kékfénnyel vagy szirénával mennek. Káresethez kiérve a gépjárművezető kezeli a hidraulikus feszítő-vágó berendezés indítását és a műszaki mentés közben is ő a felelős az eszközök működtetéséért. Tűzesetekben az autó mögötti szivattyúkezelést végzi, de ha úgy adódik, beosztott tűzoltói feladatokat is ellát.
- Nagy öröm számomra, hogy ebben az évben én érdemelhettem ki ezt a címet, nagyon jóleső érzés volt. Köszönöm feletteseimnek és kollégáimnak, hogy erre a tisztre jelöltek.
Végül hozzáfűzte, ha újra kellene hivatást választania, akkor is tűzoltó lenne. Csillag István kirendeltségvezető elmondta, a kitüntetés különlegessége, hogy az állomány maga választhatja ki az arra érdemes személyt. A díjat 2002 óta adományozzák. Szalai Szabolcs főtörzsőrmester hosszú időn keresztül végzett kimagasló szakmai tevékenysége alapján kapta ezt a címet.
- Sok kritériumnak kell megfelelni ehhez az elismeréshez. Elsősorban szakmai és egyéb más erkölcsi érvek alapján választották ki Szabolcsot.
Az ünnepség keretein belül öten részesültek még pénzjutalomban és soron kívüli előléptetésben. Ők név szerint Schvetz Sándor tű.ftőrm., Hegedűs Róbert tű.tőrm., Bognár Szabolcs tű.zls., Csizmadia Tamás tű.őrm. és Szalóky Bálint tű.őrm pedig tűzoltó törzsőrmesterek lettek.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!